Junajtedov golman blistao, Liverpulov... Ne baš.

Izvor: Mondo, 20.Sep.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajtedov golman blistao, Liverpulov... Ne baš.

Antoni Marsijal i David de Hea najvažnije pojačanja za Junajted. Liverpul se ponovo mučio, četvrta utakmica bez pobede.

Dve utakmice - dva potpuno drugačija nastupa golmana.

U okviru poslednjih utakmica 6. kola Premijer lige Liverpul je na svom "Enfildu" igrao 1:1 protiv Noriča (Ings u 50. i Martin u 61. minutu), dok je Mančester junajted slavio posle preokreta protiv Sautemptona 3:2. Dva gola za Junajted postigao je Antoni Marsijal, a jedan Huan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mata, dok je za Soton dva puta pogodio Gracijano Pele.

Velike probleme je Sautempton zadavao Junajtedu u prvih pola časa utakmice. Visoko je izlazio Deni Blind kako bi pokrivao svoje zadnje vezne, ali je zato "pucalo" po bokovima.

Soton je stvorio veliki broj šansi po levoj i desnoj strani, a David de Hea je kapitulirao u 13. minutu. Sa desne strane je centrirao Vord-Praus, De Hea je fantastično odbranio Maneu, ali je onda na loptu naleteo Gracijano Pele i upisao svoj treći pogodak ove sezone.

Ali tada kreću problemi po "svece", koji su se povukli.

Dok su igrači Sautemptona držali ruke u vazduhu signalizirajući Klatenburgu da je Huan Mata u ofsajdu, najbolje se snašao Antoni Marsijal, okrenuo čuvara i loptu poslao u mrežu za izjednačenje.

Marsial je do svog drugog gola došao u 50. minutu, kada je kardinalnu grešku napravio Maja Jošida. Japanac je želeo da vrati loptu svom golmanu, ali je poslao traljav pas između dva štopera, a Marsijal je pokupio loptu i rutinski savladao Stekelenburga.

U centar pažnje je potom došao David de Hea koji je napravio nekoliko velikih odbrana, a to su brzo nagradili Memfis Depaj i Huan Mata. Prvo je Holanđanin posle driblinga kojim je izbacio Fontea pogodio stativu, a onda je Mata odbijenu loptu poslao u praznu mrežu za 3:1.

INCREDIBLE SAVE FROM DE GEA! THIS IS AMAZING! http://t.co/mkrc2C1pHI

— Red Devil Bible (@RedDevilBible) September 20, 2015

Tri gola u prve dve utakmice u Premijer ligi sem Marsijala još su postigli i Alen Bokšić, Milan Baroš, Brajan Mekbrajd i Miču. Pa samo da ne nastavi njihovim stopama i Junajted je dobio veliko pojačanje...

Do kraja meča Gracijano Pele je pogodio još jednom za 3:2, kada se sam kao duh našao između tri defanzivca Junajteda koji nisu ni skočili. A onda je opet stupio na scenu David de Hea i odbranio dve velike prilike za Sautempton.

Liverpul je odigrao lošu utakmicu protiv Noriča, a sem dva boda na koja su računali, ostali su i bez Kristijana Bentekea koji je iz igre morao zbog povrede. Umesto njega je na teren morao Dani Ings, koji je samo posle tri minuta na terenu postigao sjajan gol na dubinski pas Alberta Morena.

Međutim, sve je to uprskao Simon Minjole.

Posle jednog kornera Belgijanac je katastrofalno procenio let lopte, traljavo je udario, a ona se odbila do Rasela Martina koji je lagano ubacio u mrežu.

Jedini dobra vest za Liverpul iz ove utakmice je da se vratio Danijel Staridž i prvi put još od aprila zauzeo mesto u startnoj postavi.

nedelja:

Liverpul – Norič 1:1 (1:1)

/Ings 50 - Martin 61/

Sautempton – Mančester junajted 2:3 (1:1)

/Pele 13, 86 - Marsijal 34, 50, Mata 68/

Totenhem – Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Son 68/

Subota:

Mančester siti – Vest Hem 1:2 (1:2)

/De Brujne 45+2 - Mozes 6, Sako 31/

Aston Vila – VBA 0:1 (0:1)

/Berahino 40/

Bornmut – Sanderlend 2:0 (2:0)

/Vilson 4, Riči 9/

Njukasl – Votford 1:2 (0:2)

/Janmat 62 - Igalo 10, 28/

Stouk – Lester 2:2 (2:0)

/Krkić 13, Volters 20 – Marez 51, Vardi 69/

Svonsi – Everton 0:0

Čelsi – Arsenal 2:0 (0:0)

/Zuma 53, Azar 91/

TABELA: Mančester siti 15, Mančester junajted 13, Vest Hem 12, Lester 12,  Arsenal 10, Everton 9, Kristal Palas 9, Totenhem 9, Svonsi 9, Votford 9, VBA 8, Norič 8, Liverpul 8, Bornmut 7, Čelsi 7, Sautempton 6, Aston Vila, 4, Stouk 3, Njukasl 2, Sanderlend 2.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.