Junajted pobedio Šalke, Nojer sprečio debakl!

Izvor: Blic, 26.Apr.2011, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted pobedio Šalke, Nojer sprečio debakl!

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Šalke sa 2:0 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona. Strelci za engleski tim bili su Rajan Gigs u 67. i Vejn Runi u 69. minutu meča.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku Junajteda čiji samo odbrambeni red nije uspeo da ugrozi gol neverovatnog Manuela Nojera.

Pravo je čudo kako se na odmor otišlo bez golova jer je teško najbrojati sve šanse gostujuće ekipe, koje je predvodio sjajni Vejn Runi.

Napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "đavola" otvorio je sezonu šuteva i nerealizovanih prilika u 3. minutu kada je sa ruba šesnaesterca gađao rašlje, a Nojer je vrhovima prstiju odbio loptu u korner.

Nakon toga su se ispromašivali Ernandez, Park i Gigs (šut glavom posle centaršuta Vidića), mada odbrana na čelu sa Vidićem i Ferdinandom nije bila nezaposlena.

Kruna fenomenalnih intervencija Nojera bila je u 45. minutu kada je Gigs sa desetak metara pokušao da ga istrčalog prebaci ali je i tada spasio gol.

Šalke je mogao i do penala u 40. minutu kada je Farfan pao u šesnaestercu Junajteda ali se sudija Karlos Velasko Karbaljo nije oglasio.

Junajted je nastavio sa strahovitim pritiscima i u nastavku meča i tek u 67. minutu probijen je i poslednji bedem za 1:0!

Vejn Runi je navukao na sebe trojicu igrača Šalkea, a onda uposlio utrčalog Gigsa, kako to samo Velšanin ume.

Gigs je pogodio mrežu a samo dva minuta kasnije je Runi se posle asistencije Ernandeza upisao u strelce.

Odbrana tima iz Gelzenkirhena kapitulirala je dva puta, a sjajni golman Nojer ništa nije mogao ni kod jednog gola.

Ferguson je odmah povukao iz igre Ernandeza i Parka, koje su zamenili Skols i Anderson.

Povezane vesti: Leman: Teško Junajtedu ako Šalke iskoristi svoju fizičku snagu Šalke spreman da napadne i Mančester junajted Vidić: Cenimo Šalke, ipak su dali Interu pet golova u gostima Rasprodate karte za utakmicu Šalke - Mančester Junajted LŠ: Čelsi - Junajted, Real - Totenhem, Barsa - Šahtjor, Inter - Šalke!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.