Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2021, 13:48

Junajted na Teatru snova gura Liverpul u ponor: Klop ne kalkuliše - Salah startuje

Redsi i Đavoli su se u FA kupu poslednji put sastali 2012. godine, a tim iz grada Bitlsa slavio je na Enfildu i prošao u osminu finala

Najveći ostrvski derbi, 205. po redu, nije opravdao očekivanja. Podbacili su Liverpul i Mančester junajted na Enfildu, odigrali su mršavih 0:0 pre nedelju dana u Premijer ligi, a sada imaju priliku da poprave utisak i izvade fleke. Jedno je sigurno, u FA kupu jedan tim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će slaviti, a drugi tugovati.

Mančester je uz Arsenal (14) najuspešniji klub u takmičenju. Osvojili su Crveni đavoli 12 titula, poslednju 2016. godine, dok Redsi na podizanje pehara čekaju od 2006. godine.

Minulog vikenda nije stigao odgovor na pitanje ko je najbolji u Engleskoj, a Crveni đavoli i Redsi novi klasik, ovaj put na Old Trafordu, dočekuju u dijametralno suprotnom raspoloženju. Ekipu Ole Gunara Solskjera remi na Enfildu je samo usporio, ali ne i zaustavio. Nastavio je Junajted tamo gde je stao pre podele bodova sa najvećim rivalom. Crveni đavoli srušili su Fulam na Krejven kotidžu i ljubomorno čuvaju prvo mesto. Liverpul drma ozbiljna kriza, sastav Jirgena Klopa je posle tri godine i osam meseci doživeo poraz na Enfildu. Ne plivaju Redsi dobro kroz probleme sa povredama, deluju utučeno, a Barnli je postao njihov dželat. Ešli Barns srušio je Liverpul, četvrti meč zaredom Redsi nisu postigli gol, a jedini trijumf u poslednjih šest duela Klopovi puleni ostvarili su upravo u FA kupu protiv omladinaca Aston Vile.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Liverpul je u nokdaunu. Od tima koji je gazio redom rivale, bio mašina za golove koja puca od samopouzdanja, dogurao je do toga nesigurno ulazi u svaki meč i ne može da ponese epitet apsolutnog favorita. I tu treba šansu da traži Solskjer, da skine prokletstvo i razbije maler. Junajted pod njegovom komandom ne briljira u derbijima, kralj je malih utakmica, one su ga i dovele na čelo premijerligaškog karavana. Fale Solskjeru velike pobede. Totenhem ih je deklasirao, Arsenal dobio, Siti izbacio u polufinalu Liga kupa, a sa Liverpulom i Čelsijem su Crveni đavoli remizirali u tekućoj sezoni. Uprkos brojnim neuspesima u derbijima, Junajted dobro gura kroz sezonu, a razlog leži u gostovanjima.

Crveni đavoli nisu izgubili preko godinu dana kod kuće, a protiv Fulama su izjednačili klupski rekord od 17 utakmica bez poraza na strani. Gostovanja su Junajtedov adut, a na početku sezone Teatar snova komotno je za Junajted mogao da ponese naziv Teatar košmara. Na prva četiri meča u premijer ligi Crveni đavoli nisu slavili kod kuće.

Bez obzira na prilike koje vladaju oko dva kluba, stanje na tabeli, kvalitet i formu, susret Redsa i Đavola u svakom trenutku smatraće se jednim od najvećih derbija engleskog fudbala, a po mnogima je to derbi bez premca na svetu.

Sastav iz Mančestera je osvojio 20 titula u Premijer ligi, dok je tim iz grada Bitlsa minule sezone osvojio svoju 19. titulu u elitnom rangu. Liverpul je uspešniji na međunarodnoj sceni, šest puta je bio klupski prvak Evrope, Junajted se na krov Starog kontinenta peo u tri navrata. Kada se sagledaju svi trofeji, Đavoli vode sa dva više (66). Što se tiče međusobnih duela, kroz istoriju su se dva velikana sastajala u 205 navrata, tu je Junajted takođe uspešniji sa 80 trijumfa, Liverpul je slavio 67 puta, dok pobednika nije bilo na 58 mečeva.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

FA kup je specifično takmičenje, najstarije i izuzetno bitno za klubove na Ostrvu. Liverpul i Mančester junajted nisu ukrstili koplja od 2012. godine, a Redsima je duel na Enfildu ostao u lepšem sećanju. Liverpul je su predvodili Stiven Džerad i Džejmi Karager, a na drugoj strani su u startnih 11 bili Rajan Gigs i Pol Skols. Ser Aleks Ferguson nervozno je šetao kraj aut-linije. Toliko je prošlo. Redsi su savldali Đavole sa 2:1, Danijel Ager doneo je Liverpulu prednost, Đi Sung Park poravnao rezultat pred odlazak na odmor, a Dirk Kajt rešio veliki derbi dva minuta pre kraja regularnih 90. Mnogo vremena je prošlo, a neke stvari se, ipak, nisu promenilo. Džordan Henderson privržen je Liverpulu, De Hea je sa druge strane bio u startnih 11, a iz trenutnog igračkog kadra tada još golobradi Pol Pogba je poraz svog tima posmatrao sa klupe.

Za Liverpul ne postoji bolji način da prekine letargiju i niz loših rezultata. Izbacivanje Mančestera upumpalo bi neophodnu i prekopotrebnu dozu samopouzdanja koja se sada meri na kašičicu. Jirgen Klop traži pobedničku formulu, od dolaska Nemca na Enfild Liverpul nije drmala ovako ozbiljna kriza rezultata isprepletana silnim povredama i neizvesnošću na koga može da računa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Od Solskjera se očekuje da Mančester junajted odigra jedan upečatljiv derbi, konačno nadigra nekog velikog konkurenta u ovoj sezoni koja je zašla u drugu polovinu i da neki pečat igri Junajteda. Ostvaruje pobede Junajted, mahom na slabijim rivalima, nedotaju velike pobede koje učvršćuju veru tima u sebe, ali i navijača u igrače. I to je ono što se najviše spočitava Solskjeru. Porazi u tri polufinala su nešto što ga prati i što neće ispariti dok Junajted ne krene da obara velika imena kao kegle.

Jirgen Klop najavio je Mohameda Salaha od starta. Rizikovao je nemački stručnjak protiv Barnlija, ostavio je Salaha i Roberta Firmina na klupi i to mu se obilo o glavu. Neće se igrati protiv ljutog rivala.

“Skoro sigurno Mo počinje, nije to velika tajna”, rekao je Klop uoči meča šesnaestine finala FA kupa.

Nastup Džordana Hendersona je neizvestan, a upitan šta će biti odlučujući faktori u odabiru njegove početne postave, Klop je odgovorio:

„Protivnik i takmičenje. Jasno je da želimo da pobedimo. To je kup utakmica, odluka o prolasku će pasti ove noći i mi želimo da pobedimo“.

Viktor Lindelef preskočio je meč sa Fulamom za vikend, a na teren verovatno neće pre okršaja sa Šefild junajtedom. Gotovo izvesno Solskjer će napraviti promene u startnoj postavi u odnosu na meč odigran na Krejven Kotidžu.

„Rotiraćemo sigurno, ali složićemo pristojan tim, naravno i tim za koji smatram da može izaći kao pobednik“, rekao je Norvežanin i dodao:

Viktor će biti dobro za vikend. Obavio je lečenje iu sredu i odradio lagani trening, tako da bi trebalo da bude spreman za vikend”, zaključio je Solskjer.

ENGLESKA, FA KUP – ŠESNAESTINA FINALA (JEDAN MEČ)

Petak

Čorli - Vulverhempton 0:1 (0:1)

/Vitinja 12/

Subota

Sautempton - Arsenal 1:0 (1:0)

/Gabrijel ag 24/

Barnsli - Norič 1:0 (0:0)

/Stajls 56/

Brajton - Blekpul 2:1 (1:1)

/Bisuma 27, Alzate 58 - Madin 45+1/

Milvol - Bristol Siti 0:3 (0:1)

/Dijediu 32, Vels 58, Semenjo 72/

Šefild Junajted - Plimut 2:1 (1:0)

/Bašam 39, Šarp 47 - Kamara 75/

Svonsi - Notingem Forest 5:1 (2:0)

/Kulen 7, 67, Grimes 29, 61pen, Kuper 84 - Nokert 56/

Vest Hem - Donkaster 4:0 (2:0)

/Fornals 2, Jarmolenko 32, Batler 53ag, Afoljan 78/

Čeltenam - Mančester Siti 1:3 (0:0)

/Mej 59 – Foden 81, Gabrijel Žezus 85, Tores 90+4/

Nedelja

13.30: (1,15) Čelsi (7,75) Luton (18,0)

15.30: (4,80) Brentford (3,60) Lester (1,77)

15.30: (2,35) Fulam (3,10) Barnli (3,25)

18.00: (2,70) Mančester Junajted (3,15) Liverpul (2,70)

21.00: (1,40) Everton (4,50) Šefild Venzdej (8,50)

Ponedeljak

20.45: (10,0) Vikomb (6,50) Totenhem (1,25)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

VEČITI SE NISU OBRADOVALI: Ishod u Splitu nije pogodovao srpskim klubovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021

Nije bilo uzbuđenja...Košarkaši Cedevita Olimpije ostvarili su u četvrti trijumf u nizu u ABA ligi pošto su u 16. kolu savladali Split u Dalmaciji sa 98:81 (23:13, 20:23, 29:23, 26:22)...Samo sedam posle remija 0:0 na Enfildu u Premijer ligi Mančester Junajted i Liverpul imaju priliku da poprave...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.