Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 21:59

Junajted može i da prespava sat vremena, a da ubedljivo slavi (VIDEO)

Vest Hem kažnjen za brojne propuštene šanse

Dve trećine utakmice fudbaleri Mančester Junajteda su prespavali, a onda, furiozno, sa tri gola, došli do preokreta protiv Vest Hema i pobede (3:1) u susretu 11. kola Premijer lige.

Londonski tim bolje je otvorio susret na svom terenu. Čekićari su od starta uspostavili inicijativu koja je već u 9. minutu mogla da rezultira vođstvom. Bouen je zatresao mrežu gostiju, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Isti igrač bio je u centru pažnje i u 32. minutu kad je uposlio Fornalisa, a udarac španskog fudbalera pogodio je stativu. Visio je u tim momentima gol u vazduhu, a koliko su izabranici Ole Gunara Solskjera imali sreće svedoči podatak da je Fornalis samo tri minuta kasnije drugi put pogodio stativu.

Niz propuštenih šansi Vest Hema prekinut je u 38. minutu, posle kornera. Rajs je loptu iz ugla glavom prebacio na drugu stativu gde je Tomas Suček imao lak zadatak da je sa dva metra prosledi u mrežu.

Dominacija izabranika Dejvida Mojesa nije jenjavala ni početkom drugog poluvremena. U 52. minutu Bouen se našao u stopostotnoj šansi, ali nije uspeo da udvostruči prednost. Loptu je poslao pored leve stative u gol-aut, a pokušaj engleskog ofanzivca ispostavio se i kao poslednji pred buđenje Đavola koji su posle sat vremena spavanja konačno počeli da igraju fudbal.

U 65. minutu Bruno Fernandeš je odložio loptu Polu Pogbi koji je silovito šutirao sa oko 25 metara i doneo izjednačenje Đavolima. Fenomenalni Portugalac, asistencijom je nastavio impresivan učinak u dresu mančesterskog kluba te posle 38 utakmica ima 22 gola i 14 asistencija.

Samo tri minuta kasnije, Mejson Grinvud je spretno reagovao, primirio neprecizno dodavanje Telješa i iz okreta matirao Fabijanskog. Supertalentovani tinejdžer golom protiv Čekićara stigao je do 20 pogotka od početka prethodne sezone, a u kojoj meri je superioran u odnosu na vršnjake u Premijer ligi najbolje govori podatak da je drugi na listi strelaca u poslednjih godinu i po dana među tinejdžerima Martineli sa dvostruko manje golova (10).

U 73. minutu Rašford je imao odličnu šansu da razreši sve dileme po pitanju pobednika, ali je pogodio stativu. Ipak, napadač Junajteda samo pet minuta kasnije iskoristio je popravni. Umakao je defanzivcima domaćina i posle sprinta od oko 20 metara lob udarcem savladao Fabijanskog i krunisao lucidnu asistenciju Mate.

Vest Hem je četvrtim porazom u sezoni ostao na 17 bodova iz 11 mečeva, sa druge strane, Junajted uz utakmicu manje ima učinak od šest pobeda, remi i tri poraza.

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota

Barnli - Everton 1:1 (1:1)

/Brejdi 3 - Kalvert Luin 45+3/

Mančester Siti - Fulam 2:0 (2:0)

/Sterling 5, De Brujne 26pen/

Vest Hem - Mančester Junajted 1:3 (1:0)

/Suček 38 - Pogba 65, Grinvud 68, Rašford 78/

21.00: (1,55) Čelsi (4,20) Lids (6,00)

Nedelja

13.00: (2,80) VBA (3,05) Kristal Palas (2,70)

15.15: (3,60) Šefild Junajted (3,35) Lester (2,10)

17.30: (2,15) Totenhem (3,35) Arsenal (3,50)

20.15: (1,65) Liverpul (3,80) Vulverhempton (5,80)

Ponedeljak

21.00: (2,65) Brajton (3,20) Sautempton (2,75)

Odloženo

Aston Vila - Njukasl

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.