Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 23:08

Junajted časti Rangnika - 10.000.000 evra ako dovedeš Halanda

Mančesterski klub će pokušati da iskoristi veze nemačkog stručnjaka kako bi doveo norveškog napadača i spreman je da ga zbog toga dobro nagradi

Evropski velikani oštre kandže za naredno leto. Tada će na snagu stupiti izlazna klauzula iz ugovora Erlinga Halanda, pa će svi interesantni, a u redu za njegov potpis stoje praktično svi giganti sa Starog kontinenta, moći da dovedu norveškog napadača ispod cene, za – 75.000.000 evra.

Međutim, nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svi u istoj pregovaračkoj poziciji. Mančester Junajted od ponedeljka u svojim rukama drži vrednu kartu sa likom – Ralfa Rangnika. I namerava da je maksimalno iskoristi. Još početkom dana je ugledni nemački novinar Bilda Kristijan Falk izneo informacije kako nemački stručnjak na nišanu ima "pola Bundeslige" i pride Tima Vernera, a isti list sada donosi bombastičnu vest – u Junajtedu su Rangniku spremili ček na 10.000.000 evra samo da Halanda dovede na Old Traford. Čist bonus na već dogovorenih 7.500.000 evra za sedam meseci u kojima će obavljati ulogu privremenog trenera.

Dakle, Nemac ima motiva. A ima i svoje adute. Navodno, Rangnik je odigrao veliku ulogu u transferu norveškog čuda u Salcburg pre gotovo dve godine. Pride je u odličnim odnosima sa Halandovim ocem Alfom Ingeo i agentom Minom Rajolom, sa kojima je već sastančio u nekoliko navrata na zimu 2019/20, kada je pokušavao da ga privoli u Lajpcig.

Ipak, tada je Erling procenio da bi Dormtund bio najbolja sredina za njegov razvoj. I definitivno pogodio. Sada je pred Rangnikom ista misija, samo uz znatno veći finansijski motiv. Od ostalih imena na listi potencijalnih pojačanja nalaze se još i Kristofer Nkunku, Timo Verner i Amadu Haidara o kojem smo pisali juče.

Nkunku je u odličnoj formi, najbolji je fudbaler Lajpciga itrenutnotreći strelac Lige šampiona sa sedam golova. Njega je Rangnik pokušao da dovede na leto 2018, samo godinu pre nego što je stigao u Lajpcig. Vernera je pak uspeo da kupi od Štutgarta i transformiše ga u gol-mašinu. U slučaju da po drugi put krene po nemačkog napadača, i tu će Rangnik imati keca u rukavu, pošto je u odličnim odnosima sa trenerom Čelsija Tomasom Tuhelom.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.