Junajted bolji od Sitija

Izvor: B92, 13.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted bolji od Sitija



U gradskom derbiju u Mančesteru, Junajted je slavio protiv Sitija uz gol Runija i auto-gol Dana. "Crveni đavoli" su smanjili vođstvo Čelsija na tabeli na 9 poena i povećali prednost nad Arsenalom na 5 poena.

Vejn Runi je bio inspiracija za crvene iz Mančestera u meču sa gradskim rivalima. 19-godišnji napadač postigao je prvi gol uz pomoć odbrambenog igrača Sitija, Ričarda Dana. Runi je natrčao na jedan centaršut sa desne strane, a pravac njegovog šuta ka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << golu promenio je Dan i prevario svog golmana.

Nesrećni Dan je "sahranio" svoj tim nekoliko minuta kasnije, pošto je ponovo promenio let lopte, ovoga puta posle centaršuta, lobujući svog golmana za pravi "evro-gol".

Do kraja takmičenja u "Premijeršipu" ostalo je još 11 kola, dakle postoji mogućnost još za osvajanje maksimalno 33 boda. Junajted će pokušati da stigne prednost od 9 poena Čelsija što sigurno neće biti lako. Tim Žozea Murinja ima 68 bodova, Junajted 59, a Arsenal 54, uz utakmicu manje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.