Junajted bi da kupuje u Minhenu, ali ima i plan B!

Izvor: Mondo, 16.Maj.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted bi da kupuje u Minhenu, ali ima i "plan B"!

Englezi bi da naprave bolji rezultat u prvoj kompletnoj sezoni Olea Gunara Solskjera, a za to će im biti potrebna pojačanja.

Mančester Junajted planira da krene u rekonstrukciju ekipe kako bi što pre iza sebe ostavio sezonu za zaborav.

To pokazuje i njihovo interesovanje za Roberta Levandovskog koji odugovlači pregovore oko predužetka ugovora sa Bajernom iz Minhena. Prema navodima nemačkih medija, on i dalje nije siguran oko toga gde želi da nastavi karijeru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a tim sa "Old Traforda" svoju šansu vidi upravo tu.

Foto: Guliver/Getty Images/Sebastian Widmann

Oni su odlučni u nameri da tim pojačaju vrhunskim fudbalerima i promene garnituru igrača koje su selektirali različiti treneri i kod kojih je primetno zasićenje.

Ole Gunar Solskjer je dobio podršku uprave iako je njegov tim pred kraj sezone igrao veoma loše pa će od prvog dana prelaznog roka krenuti po pojačanja. Nezadovoljan je učinkom svojih napadača, od kojih je jedino Markus Rašford odigrao dobru sezonu, dok su Romelu Lukaku, Antoni Marsijal i pogotovo Aleksis Sančez dobrano razočarali svojim partijama.

Bajern već duže vreme pokušava da se nagodi sa Poljakom, ali bez većih uspeha. On navodno veruje da tim može da održi nivo uspeha u Bundesligi, ali sumnja u njihove šanse u Evropi, pa zbog toga dogovor i dalje nije postignut.

Nemački klub će, prema pisanjima "Kikera", izaći pred svog napadača sa finalnom ponudom posle utakmica finala nemačkog Kupa, koju Bavarci igraju sa Red Bul Lajpcigom 25. maja.

Ukoliko tada ne pronađu rešenje, poljski reprezentativac bi već ovog leta mogao da napusti "Alijanc arenu". Njemu ugovor ističe 2021. godine i ovaj prelazni rok bi bio jedan od poslednjih u kojem bi klub mogao dobro da zaradi na tridesetogodišnjem fudbaleru.

Ipak, Junajted nije jedini tim koji čeka rasplet ove situacije. Pari Sen Žermen i Real Madrid su takođe u prvim redovima i voleli bi da vide Levandovskog u svom dresu, pa zato Solskjer i Vudvord imaju i rezervno rešenje.

"Plan B" za njih je napadač Olimpik Liona Musa Dembele, čiji bi dolazak praktično značio rastanak kluba sa Lukakuom budući da su u pitanju fudbaleri sličnog stila igre.

Foto: Guliver/Maja Hitij/Getty Images

Za 22-godišnjeg napadača se pojavila i suma koju bi Englezi platili za njegove usluge. Navodno je u pitanju 40 miliona funti, što bi iz perspektive transfera koji se dešavaju u poslednje vreme bio jeftin posao, s obzirom na kvalitete francuskog špica.

Leto u Mančesteru će nužno doneti promene, neki igrači poput Andera Erere i Antonija Valensije su već najavili odlaske, pa se očekuju brojna pojačanja kako bi se Junajted već nakon naredne sezone vratio u Ligu šampiona.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.