Izvor: Blic, 27.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugović naučio lekciju

Jugović naučio lekciju

BEOGRAD - Francuski fudbalski šampionat počinje za dve nedelje, a ekipa Monaka, za koju igra Vladimir Jugović, kuje planove da se, posle godine koju svi u Kneževini žele što pre da zaborave, vrati u vrh francuskog fudbala. - Posle tri godine uspeo sam da odradim cele pripreme, i uprkos godinama, na testovima sam bio jedan od najboljih. Prošla godina više ne sme da se ponovi klubu kao što je Monako, jer smo sada iskusniji i tačno znamo gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo grešili. Trener Didije Dešam je kao igrač više vremena proveo u Italiji nego u Francuskoj i zato je forsirao igru sa jakom odbranom, koja u našem prvenstvu nije mogla da prođe. Sada je ukapirao neke stvari, tako da u pripremnom periodu nismo izgubili utakmicu. U timu ima dovoljno kvalitetnih igrača, pa Dešam može dobro da izmeša karte - rekao je Vladimir Jugović.

Promena je bilo i u ekipi Monaka?

- Ostali smo bez Birofa, koji namerava da uskoro završi karijeru, Domoroa i Njarka, a pojačali su nas mladi igrači koji nisu poznati široj javnosti.

Koji su vam ciljevi u narednom prvenstvu?

- Želimo u Evropu. Francusko prvenstvo je veoma zanimljivo, nema izrazitih favorita kao u Italiji, i u igri učestvuje mnogo mladih fudbalera. Favoriti za titulu su PSŽ, Lens, Lion i Okser, ali Monako može da im pobrka lončiće. Da li se finansijska kriza oseća i u Francuskoj?

- Naravno, sve je manje novca u fudbalu. Mnogi su se preračunali pre dolaska a sada smanjuju budžet klubovima, pa samim tim i plate fudbalerima.

Da li je vaš stav o nastupu za reprezentaciju ostao nepromenjen?

- Razgovarao sam sa selektorom Savićevićem i rekao sam mu da se osloni na mlađe igrače. Stvarno nema potrebe da me zove, jer prednost moraju da dobiju igrači koji tek treba da se afirmišu. Ž. Babović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.