Jubilarni 20. Dani vina u Rivici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2021, 11:17

Jubilarni 20. Dani vina u Rivici

U subotu 19. Juna u Rivici (opština Irig) se održavaju jubilarni 20-ti Dani vina. U pitanju je turističko-privredna manifestacija takmičarskog karaktera, zahvaljujući kojoj je u pomenutom selu realizovano najviše infrastrukturnih projekata u tom kraju, te Rivica ponosno nosi titulu najboljeg sela u Srbiji, koju dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica Srbije.

Preko 50 izlagača predstaviće svoje proizvode posetiocima, a važno je naglasiti da je ovo specifična manifestacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po tome što su hrana i vino besplatni za sve posetioce. Dovoljna je samo dobra volja i raspoloženo društvo za zagarantovan provod u fruškogorskoj prestonici vina. Stoga ne čudi podatak da svake godine ovu manifestaciju poseti čak 5.000 ljudi iz zemlje i inostranstva.

Organizatori manifestacije su Zavičajno društvo „Fruškogorje“ iz Rivice, Mesna zajednica Rivica i opština Irig, a suorganizator je Agencija za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica.

Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, kao i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Program:

Subota 19.06.2021.

Od 12.00 časova

Izložba vina

Sremski sto: čvarci, kobasice, sremski kavijar

Izložba domaćih kolača

Izložba suhomesnatih proizvoda

Izložba narodnih rukotvorina

Od 17.00 časova

Otvaranje manifestacije

Proglašenje najboljih vina

Proglašenje počasnog građanina Rivice

Druženje uz vino i tamburaše (tamburaški sastav „La banda“)

Od 18.30 časova

Takmičenje u pucanju bičem

Takmičenje u brzom ispijanju vina

Telefoni za sve informacije:

064/192-12-52 Sava

064/422-99-68 Goran

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.