Jovičić: Samo jedan može na gol

Izvor: Mondo, 14.Avg.2017, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: Samo jedan može na gol

Na pripreme je došao kao treći golman, a u nedelju mu je Miroslav Đukić ukazao poverenje od prvog minuta meča protiv Vojvodine.

Marko Jovičić (22) za mnoge se neočekivano našao u prvoj postavi za derbi susret 5. kola Superlige u Novom Sadu.

Filip Kljajić za kratko vreme je napravio nekoliko kikseva koji su skupo koštali ekipu i trener Miroslav Đukić je odlučio da napravi promenu.

Međutim, umesto iskusnijem Nemanji Stevanoviću, koji je u finišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prošle sezone dao doprinos osvajanju oba domaća trofeja, šansu je ukazao Jovičiću, koji je prethodno imao samo jedan nastup u prvom timu - protiv Radničkog u Nišu 15. maja 2016, kod trenera Ivana Tomića.

"Nemanja i ja smo odlični prijatelji. Naš posao je takav da na gol ne možemo obojica. Šef je odlučio i ja sam se trudio da opravdam ukazano poverenje", izjavio je Jovičić za zvanični sajt crno-belih.

Pomenuta utakmica na kojoj je debitovao, bila je, takoreći, revijalna, jer je titula uveliko bila izgubljena, dok je u nedelju protiv Vojvodine pobeda bila imperativ...

"Bilo je samo pozitivne treme. Znao sam da neće biti lako, ali dugo sam čekao ovaj trenutak i bio sam spreman da ispunim sve zadatke".

"Posle utakmice u dresu Partizana uopšte nije važno koliko ste čekali na nastup, taj osećaj se ne može opisati. Zaista mi mnogo znači, ali mi je još draže što smo pobedili".

Napad Vojvodine nije ga stavio na preterane muke, međutim, Jovičić je od prvog kontakta sa loptom delovao sigurno i to se pozitivno odrazilo na igru čitave odbrambene linije. Na kraju je čak štoper Bojan Ostojić dao pobedonosni gol.

"Znali smo odakle preti opasnost. Vojvodina je odlična ekipa, igrali su tvrdo i angažovano, ali smo pokazali da smo bolji", rekao je momak koji se svojevremeno kalio u Teleoptiku i Žarkovu.

Upitan da li pred utakmicu sprovodi neke posebne rituale, odgovorio je da ume da potraži inspiraciju u intervencijama golmanskih uzora, a to su Iker Kasiljas, Kejlor Navas i Klaudio Bravo.

Partizanu već u četvrtak predstoji nova važna utakmica, protiv Videotona, zatim u Humsku 1 stiže Napredak, pa slede revanš sa Videotonom i "večiti" derbi...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.