Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020, 08:24

Jović nije bacio peškir, traži i dobiće drugu šansu u Realu

Marka tvrdi da srpski napadač ne ide iz Madrida ovog leta

Sve što je moglo da krene naopako za Luku Jovića u prvoj sezoni u Real Madridu – krenulo je.

Povrede, slabe igre, samo dva gola, ne tako velika minutaža, a onda i neki pogrešni trenuci van terena, zbog kojih je takođe danima punio stupce svetske štampe. Ako do tada nije shvatao, sigurno je Jović potom spoznao koliko je težak dres Real Madrida i koliko se svaki potez njegovog igrača gleda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kroz posebnu lupu.

Danima, nedeljama kruže priče kako su Joviću dani na Santjago Bernabeuu odbrojani. Licitira se s ponudama, javio se Milan, pita za njega i Arsenal... Ali, španska Marka i danas izlazi sa pričom i to preke cele naslovne strane, koju je držala maltene sve vreme – Luka Jović ostaje u Realu.

Po informacijama ovog lista, srpski napadač ne želi da ode. Hoće da ostane, da dobije drugu šansu, silno motivisan da je iskoristi. Da dokaže da je igrač za najveći klub na svetu. Da sve što mu se dešavalo u prethodnih devet meseci je samo splet nesrećnih okolnosti, kojima jeste i sam kumovao u velikoj meri.

Ni Real nema nameru da proda Jovića. Niti da ga pusti na dvogodišnju pozajmicu Milanu. Plan Kraljevskog kluba je da ovo leto prođe u tihom režimu rada, bez mnogo akcija na fudbalskom tržištu. Nišani se leto 2021. godine, kada će se sve karte baciti na ostvarenje dugogodišnjeg sna – da se dovede Kilijan Mbape. A, uz njega i Erling Haland. Naravno, ako Luka Jović ne zadovolji u narednoj sezoni. Ako padne na popravnom, Norvežanin će tada biti pik španskog giganta. Ako, pak, srpski napadač eksplodira, Real će ponovo biti na dobitku.

Priznaju sada i Španci, kao da im se malo vraća naklonost Joviću, da mu ni sreća u prvoj godini nikako nije bila naklonjena. Osim dva priznata gola, mogao je da ima još tri-četiri na kontu da nije bilo sitnih ofsajda koje je samo VAR mogao da vidi. Ali i to je deo današnjeg fudbala...

Podseća Marka da ni Luki Modriću prva sezona na Bernabeuu nije lako pala. Istina, bio je bolji nego mu imenjak iz napada, ali bile su to igre daleko od onih koje su usledile u narednim godinama, koje su vinule hrvatskog vezistu među najbolje na svetu. Ni Karim Benzema nije odmah eksplodirao. Jeste bio ubedljiviji od Jovića, dao je devet golova u premijernoj sezoni u dresu Blankosa, ali tanko je to naspram kasnijih učinaka francuskog golgetera.

Dakle, u Realu znaju šta je strpljenje. Možda ga manje imaju navijači i pogotovo štampa, ali čelnici kluba se ne odriču tako lako igrača koje su dugo skautirali i na kraju platili 60.000.000 evra. I potpisali na šest godina. Jović je tražio drugu šansu, nije bacio beli peškir u ring i Real će mu je pružiti.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.