Jović igra za Srbiju – otpadaju Jaramaz, Trifunović i Smailagić

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 18:21

Jović igra za Srbiju – otpadaju Jaramaz, Trifunović i Smailagić

Spisak Srbije za predstojeći Mundobasket polako se kristališe.

Kako je prvo preneo Meridiansport za tim Srbije na Filipinima neće konkurisati igrači Partizana Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Alen Smailagić.

Takođe neće biti ni NBA košarkaša Oklahome Alekseja Pokuševskog, ali će zato igrati Stefan Jović, iskusni plejmejker.

Smailagić je još uvek u planovima selektora Pešića, ali zbog povrede nije nemoguće da u jednom trenutku bude "precrtan”" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Takođe, situacija će zavisiti i od toga kako će reagovati na terapije.

O toj povredi je govorio prof. dr Dragan Radovanović:

"Alen Smailagić se javio na prozivku Reprezentacije sa znacima virusne infekcije koja je sada u sanaciji. Očekuju se rezultati završnih ispitivanja i da se on posle toga priključi Reprezentaciji u kampu u Staroj Pazovi. Uroš Trifunović je tokom čitave klupske sezone povremeno osećao tegobe u stopalu koje su se javile i sada, nakon prvog treninga Reprezentacije. Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge", kaže Radovanović za KSS.

O Jaramazu i Pokuševskom, rekao je:

"Ognjen Jaramaz se javio na fakultativne treninge Reprezentacije sa povredom stopala koje je dobio tokom poslednjih utakmica prošle sezone u Bajernu. Posle dijagnostike koju smo uradili utvrđena je definitvna priroda povrede zbog koje Jaramaz nije ni započeo treninge ali je u Kampu u Staroj Pazovi bio na redovnim terapijama. Kako je za saniranje povrede potrebno još neko vreme Ognjen Jaramaz nije u mogućnosti da ove godine bude sa Reprezentacijom na Svetskom prvenstvu. Aleksej Pokuševski, je dobio povredu ramena na treningu svog kluba, zbog koje se intenzivno leči i rehabilituje u SAD i Atini. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se priključi Reprezentaciji za ovu akciju"

O Urošu Trifunovuiću:

"Uroš Trifunović je tokom čitave klupske sezone povremeno osećao tegobe u stopalu koje su se javile i sada, nakon prvog treninga Reprezentacije. Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge, zaključio je Radovanović"

Svoje reprezentativne drugove, u Staroj Pazovi je danas posetio Aleksej Pokuševski koji je za sajt КSS izjavio:

" Veoma sam srećan kada se nalazim u društvu saigrača iz reprezentacije, ali istovremeno i tužan jer neću biti u mogućnosti da se njima i selektoru stavim na raspolaganje ovog leta. Nadao sam se da će sanacija povrede ramena ići brže od prvobitno predviđenog i da ću moći da budem deo tima Srbije, ali ipak su se one manje optimistične prognoze ispostavile kao tačne. Reprezentaciji želim svu sreću i nadam se da će nas obradovati dobrim igrama i dobrim rezultatima u Manili", kaže Pokuševski.

Reprezentacija Srbije će 1. avgusta odigrati trening utakmicu protiv reprezentacije BiH, a prema dogovoru, ona će biti zatvorena za javnost i izveštaj sa meča neće biti javno dostupan.

Dva dana kasnije, „Orlovi“ igraju još jedan trening meč zatvorenog tipa, a rival našeg tima biće selekcija Poljske.

Treći trening meč zatvorenog tipa koji je 5. avgusta trebao da bude odigran protiv Crne Gore u Podgorici je otkazan od strane domaćina iz tehničkih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.