Jovetić: Napravio sam dobar izbor

Izvor: B92, 28.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovetić: "Napravio sam dobar izbor"

Crnogorski reprezentativac i bivši kapiten Partizana Stevan Jovetić izjavio je da je "veoma zadovoljan izborom novog kluba".

Jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope je, prema pisanju 'Korijere delo sporta', na prijateljskim utakmicama pokazao veliki potencijal. "Mogu da igram bilo gde, kao polušpic ili kao prvi napadač. Na treneru je da odluči o tome. Jedino mesto na kojem ne želim da igram je po levoj strani, jer ona pripada Mutuu," rekao je Jovetić a prenele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podgoričke 'Vijesti'.

Fiorentina je u dosadašnjem delu priprema odigrala tri kontrolne utakmice na kojima je Jovetić dobijao šansu, a jednom se upisao u strelce iz jedanaesterca koji je izveo na insistiranje trenera Ćezarea Prandelija.

"Sve više sam zadovoljan kako pripremni period odmiče i pokazuje se da sam napravio pravi izbor, jer sam u Firenci dočekan na najbolji način. Izabrao sam da dođem u Fiorentinu, jer je divna kombinacija izazova i mladosti. Znam i da mi rad sa trenerom Prandelijem garantuje dalji profesionalni napredak," kaže Jovetić.

Prvi izazov koji čeka Jovetića sa Fiorentinom u narednoj sezoni je 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Moj san je da pređemo tu prepreku i da se kvalifikujemo u fazu takmičenja po grupama. Što se tiče Serije A, samo će rezultati na terenu pokazati koji je tim najjači. Međutim, ja mogu da tvrdim da u Fiorentini vlada najbolja atmosfera," kazao je Jovetić, kojeg su italijanski mediji počeli da nazivaju "novim Dejanom Savićevićem".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.