Jovanović pred Budućnost: Bitno je da izbegnemo njihov ritam

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 16:48

Jovanović pred Budućnost: Bitno je da izbegnemo njihov ritam

Košarkaši Mege u nedelju 13. februara gostuju ekipi Budućnosti, u utakmici 20. kola ABA lige.

To će za izabranike Vladimira Jovanovića biti druga utakmica u tri dana u Podgorici, pošto su prethodno u četvrtak poraženi od Studentskog centra.

Trener košarkaša Mege rekao je da će u predstojećem meču protiv Budućnosti veoma važno biti da njegovi igrači izbegnu ritam protivničke ekipe i da probaju da ih uvedu u svoj.

"Nalazimo u jako teškom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rasporedu gde smo, između dva kola ABA lige, imali to vanredno, zaostalo kolo i gde igramo na svaka dva-tri dana. Za ovaj mladi roster je to veliko opterećenje i veoma je bitno da izbegnemo njihov ritam i pokušamo da ih uvedemo u naš, kako bismo imali dobru utakmicu", rekao je Jovanović za klupski sajt.

On je istakao da njegov tim očekuje još jedna jako zahtevna utakmica, protiv veoma kvalitetnog protivnika.

"Budućnost ima veoma respektabilan roster i za ABA ligu i za Evrokup. U oba takmičenja su jako visoko kotirani, pravljenjem ovakvog tima su istakli svoje visoke ambicije. Pored već kvalitetnog sastava u kome su u spoljašnjoj liniji Kobs, Sili i Popović koji u poslednje vreme igra jako dobro, dodali su i Perija. Tu su još i izuzetno iskusni Micov, kao i veoma dobar timski igrač Atić, dok su unutra sa Nikolićem, Ridom i Jagodić-Kuridžom", dodao je trener Mege.

Mega trenutno ima osam pobeda i deset poraza u ABA ligi, dok Budućnost ima skor 13/3.

"Igraju čvrsto na oba kraja terena, u svakom trenutku pokušavaju da pronađu slabosti protivnika i da valorizuju svoje prednosti, gde na svakoj poziciji imaju veoma iskusne igrače koji mogu to da urade", rekao je Jovanović.

Krilni centar Mege Matej Rudan rekao je da njegova ekipa mora mora što pre da zaboravi težak poraz od Studentskog centra i okrene se meču protiv Budućnosti koja je "sigurno jedna od najboljih ekipa u ABA ligi".

"Imaju veoma iskusan tim koji je i fizički moćan i mislim da će biti najbitnije da im odgovorimo fizički i energetski na terenu, kako bismo mogli da dođemo u priliku da se borimo za pozitivan ishod", rekao je Rudan.

Utakmica Budućnost - Mega na programu je u nedelju od 17.00 u SC "Morača".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.