Jovanović: Ne razmišljamo o porazu

Izvor: B92, 24.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Ne razmišljamo o porazu

Nikola Žigić i Milan Jovanović složili su se da bi bod u Konstanci odgovarao reprezentaciji Srbije, ali da treba ciljati na sva tri.

Srbija ima 5 bodova više od tima Viktora Picurke pred meč u Konstanci i remijem ili pobedom praktično bi eliminisala jednog od glavnih favorita u Grupi 7 iz trke za plasman na Mundijal. "Izvesno je da bi nam nerešen rezultat odgovarao jer bi, gotovo definitivno, eliminisao Rumune iz kvalifikacija. Ipak, ne bih prihvatio podelu plena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre bitke", izjavio je Jovanović.

Centarfor belgijskog Standarda kaže da je dobro upoznat sa rumunskim timom. "Od mog trenera Lasla Belenija, koji je igrao za rumunsku reprezentaciju, dobio sam dovoljno informacija o našim rivalima. On me je upoznao i sa mojim potencijalnim protivnikom Kozminom Kontrom, tako da već imam u glavi način na koji treba igrati protiv Rumunije", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u bazi srpskog tima u Kovilovu.

"Ne razmišljamo o porazu i važno je da u svakom trenutku pokažemo sve što znamo. Krajnji cilj je, naravno, plasman na svetsko prvenstvo i želimo da to toga dođemo što pre iako znamo da će u Konstanci biti veoma teško. Ja bih samo da naglasim da nismo favorit uoči meča u Konstanci. I, takođe, voleo bih da se u Srbiji naučimo na nekim ranijim greškama i ne podležemo euforiji. Ne treba preterivati ni u pohvalama kad se pobedi, ni u kritikama posle lošeg rezultata. Činjenica je da imamo dobre rezultate, odličan ambijent u reprezentaciji i tako treba nastaviti, ali u mirnijoj i skromnijoj atmosferi", kaže Jovanović i dodaje da je posle duge pauze zbog, kako je istakao, jake prehlade, spreman za nastup u dresu Srbije.

"Moram da kažem da su pojedini mediji u Srbiji prilično pogrešno interpretirali vesti o mom zdravstvenom stanju tih dana i stvorili priličnu paniku kod moje familije koja živi u Srbiji. Suština je da sam imao grip. Lekari su na trenutak posumnjali u meningitis i vadili mi tečnost iz kičme da bi otklonili svaku sumnju. Organizam je loše reagovao posle vađenja tečnosti i prikovao me za krevet još pet dana. Sada sam dobro, potpuno spreman za igru. Od pet kilograma koliko sam izgubio, tri sam već vratio. A možda ovde u Kovilovu vratim i preostala dva, koliko svi paze na mene i moju ishranu."

Nikola Žigić kaže da je cilj reprezentacije Srbije jasan: "Nikada u karijeri nisam igrao na remi niti ga postavljao kao cilj. Uvek sam išao na pobedu. Tako će biti i u subotu."

Selektor Radomir Antić drugog dana priprema u Kovilovu može da računa na sve igrače pošto su se timu, uz dan kašnjenja zbog klupskih obaveza, priključili Miloš Krasić i Miloš Ninković.

Ekipa će trenirati dva puta dnevno u Kovilovu do četvrtka, kada čarter letom u popodnevnim satima putuje u Konstancu. Utakmica je na programu u subotu od 19.45 sati.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oprezno protiv Rumunije

Izvor: RTS, 24.Mar.2009

Napadači fudbalske reprezentacije Srbije Nikola Žigić i Milan Jovanović izjavili su da je prestojeći meč u kvalifikacijama za prvenstvo sveta protiv Rumunije od izuzetne važnosti za naš državni tim, jer bismo, ukoliko pobedimo, eliminisali Rumune, a sasvim bi nam odgovarao i nerešen rezultat....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.