Jovanović: Napad na mene nema veze ni sa Zvezdom ni sa sportom

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Apr.2013, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Napad na mene nema veze ni sa Zvezdom ni sa sportom

Lider Liberalno-demorkatske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je policija privela nekoliko osumnjičenih za napad na njega, negovu suprugu i prijatelje u Segedinu, a da premijer i vicepremijer nisu reagovali, jer su fokusirani na pregovore u Briselu.
(FOTO: Beta)
Jovanović je, gostujući na RT Vojvodina, rekao da je razgovarao sa policijom, da niko od policajaca nije iznenađen time što se pre nekoliko dana dogodilo u Segedinu, jer se svakodnevno sreću >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sa time.
Priveli su zakonu neke ljude i time su završili svoj posao – rekao je lider LDP i dodao da je njegov povređeni prijatelj Srđan Ćešić sada u Beogradu, da se čeka da prođu otoci na licu i da sledi operacija vilice i zuba.
On je dodao da je, kada se to desilo, razmišljao o ljudima koji u njemu vide simbol ohrabrenja i snage i na osnovu njegove lične sudbine donose zaključke o svom životu:
Kakve to veze ima sa Zvezdom i sa sportom. To nije pitanje sporta, uništili smo svaki segment svog života. Nisam primetio da ti koji su mene napali protestvuju protiv vladike Kačavende pred Patrijaršijom, zbog porno snimaka… O tome se ćuti.
Prema njegovoj oceni, napadači na njegove prijatelje su oni koje je „Nikolić pomilovao i koji završavaju sve one poslove zbog kojih se takvo ponašanje godinama i toleriše”:
Sreli smo se sa ljudimo koji su osuđeni na više godina, pa pomilovani, i nama su radili ono za šta su osuđeni. Kada je potrebno nasilje na ulici, zna se kako se to organizuje, to ima svoju cenu i ta cena se manifestuje na nama. Vi nemate pravo da izbegnete sud, a oni to pravo imaju.
Lider liberala je objasnio da je u Mađarsku išao bez obezbeđenja „jer je tamo samo Čedomir Jovanović, kao običan građanin, a ne lider stranke ili poslanik”.
On je dodao da „15 godina posle svega mi i dalje tako živimo, jer to ima svoje uporište koje se ne vezuje za pojedince, već za sistem vrednosti”.
Na pitanje da i to znači da su te grupe jače od institucija, Jovanović je odgovorio:
Kako mogu da budu jače od države. Ko je jači od države?

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Privedeni osumnjičeni za napad na Čedu Jovanovića

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2013

LIDER LDP Čedomir Jovanović izjavio je u petak da je policija privela nekoliko osumnjičenih za napad na njega, negovu suprugu i prijatelje u Segedinu, a da premijer i vicepremijer nisu reagovali, jer su fokusirani na pregovore u Briselu.Kako saznajemo, potvrđeno je hapšenje Velibora Dunjića, a...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.