Jovančević u finalu skoka udalj u Glazgovu

Izvor: RTS, 01.Mar.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovančević u finalu skoka udalj u Glazgovu

Srpski atletičar Strahinja Jovančević plasirao se u finale skoka udalj na dvoranskom šampionatu Evrope u Glazgovu.
Jovančević je najbolji rezultat imao u trećoj seriji 7,73 metra i kao sedmi se plasirao u finale.

Kvalifikaciona norma za prolazak u finale bila je 7.95m ili osam najboljih atletičara po rezultatu.
Jovančević je prvo skočio 7,48, a u drugoj seriji prestupio ali je prvim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rezultatom zauzeo sedmo mesto.
Najbolji je bio Ukrajinac Sergej Nikiforov sa 8,03, a preko osam metara skočio je još samo Grk Miltijadis Tentoglu.
U finalu će učestvovati još Tobijas Nilson Montler (Švedska), Tomaš Jaščuk (Poljska), Radek Juška (Češka), Euzebio Kaseres (Španija) i Vladislav Mazur (Ukrajina).
Finale je na programu u nedelju od 12.35.
"Kvalifikacije su teži deo posla, sada je fokus na finalu. Molim građane Srbije da budu pored malih ekrana, meni će to puno značiti da se domognem nekog dobrog plasmana", rekao je Jovančević za RTS.
Srbiju u Galzgovu predstavljaju aktuelna šampionka Evrope Ivana Španović, Milica Gardašević i Strahinja Jovančević (skok udalj), Maja Ćirić (400 metara) i Amela Terzić (1.500), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Milana Tirnanić i Aleksa Kijanović (60 metara), Luka Trgovčević (60 metara prepone) i Elzan Bibić, koji će se takmičiti u trkama na 1.500 i 3.000 metara.
Evropsko dvoransko prvenstvo biće održano od 1. do 3. marta u Glazgovu, uz učešće više od 600 atletičara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strahinja za medalju! Bez Asmira, Maje i Elzana...

Izvor: Mondo, 01.Mar.2019

Jovančević je ostvario normu za finale, dok Kolašinac, Bibić i Ćirićeva nisu uspeli....Počelo je odlično!..Srpski atletičar Strahinja Jovančević "probio je led" srpskih sportista na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu pošto se u jednoj od prvih disciplina, skok udalj za muškarce,...

Nastavak na Mondo...

Amela u finalu!

Izvor: Sportske.net, 01.Mar.2019

Evropsko finale za Amelu Terzić...Amela je uspela da istrči sjajnu trku na 1500 metara i rezultatom 4:16,51 došla je do prvog mesta u svojoj grupi, što je značilo i učešće u finalu..."Ovo je jedna od mojih boljih trka u karijeri, nisam se štedela, sada se spremam za finale.........Cenim svako...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.