Jovana Preković za RTS: Bez straha do zlata

Izvor: RTS, 13.Nov.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovana Preković za RTS: Bez straha do zlata

Jovana Preković je u subotu postala svetski šampion u karateu. Specijalno za RTS, 22-godišnja devojka iz Aranđelovca otkriva koji je bio odlučujući trenutak na putu do zlatne medalje.
Jovana je za RTS rekla da je prelomni trenutak bio drugi meč na šampionatu.

"To je bio drugi meč. Kada je sudija rekao da krenemo, ja sam shvatila - ja mogu sve ovde da pobedim, ja se ne plašim ničega. Od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tada nisamo nisam uopšte imala strah kao što sam imala pre tog drugog meča. Rekla sam ja ću da rešim sve ovo i brzo ću da rešavam. I to je dovelo do finala i zlatne medalje", sigurna je Jovana Preković
Mlada Aranđelovčanka je tako tituli šampiona Evrope dodala svetsko zlato.
"Protekle godine Jovana je uspela da osvoji tutulu šampina Evrope u kategoriji do 61 kilogram. Ove godine je postala prvakinja sveta i mislim da je to jedan pravi put. Sve dolazi u pravom momentu, ako pogledamo Olimpijske igre, a to je Tokio 2020. godine", smatra Roksanda Atanasov, Jovanin trener.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.