Još srebro i bronza za srpske strelce

Izvor: Mondo, 27.Feb.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još srebro i bronza za srpske strelce

Srpski reprezentativci osvojili su još dve evropske medalje u ekipnom takmičenju na šampionatu u Đeru

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Ženska reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Đeru, dok je muškom timu pripala bronza u istoj disciplini.

Devojke u sastavu Bobana Veličković (380 krugova), Zorana Arunović (381) i Brankica Zarić (374) stigle su su do drugog mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa ukupno 1.134 kruga.

Zlato je pripalo Rusiji sa 1.136 krugova, dok su bronzu osvojile Mađarice sa 1.343 kruga.

Muški tim u sastavu Damir Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić, popeo se na najnižu stepenicu pobedničkog postolja u discplini vazdušni pištolj 10 metara.

Reprezentacija Srbije je "pucala" 1.724 krugova i 46 unutrašnjih centara (Mikec 578, Grgić 575, Petrov 571), osvojila je bronzanu medalju pištoljem.

Zlatna medalja pripala je Rusiji sa 1.735 krugova, a srebro su osvojili Ukrajinc, koji su imali identičan rezultat kao Srbija - 1.724 kruga, ali su imali i 55 unutrašnjih centara.

To je četvrta medalja srpskih strelaca na Evropskom prvenstvu u Đeru. Prethodno su se zlatnim medaljama okitile Andrea Arsović, kao i ženska juniorska reprezentacija u disciplini vazdušna puška.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.