Još me pamte po golu Barsi

Izvor: Glas javnosti, 21.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još me pamte po golu Barsi

Bratislav Živković, tim menadžer Crvene zvezde, kaže da se odlično snalazi na novom radnom zadatku i da se nada da će „crveno-beli“ uskoro početi da igraju onako kako od njih traži Zdenjek Zeman. Nekadašnji as kluba sa „Marakane“ otkrio je za Kurir da se i dalje rado priseća gola protiv Barselone iz ‘96. koji ga je proslavio.

 Kako ste postali tim menadžer Crvene zvezde?

- Sve se desilo iznenada. Pre dva meseca imao sam sastanak sa sportskim direktorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Goranom Bunjevčevićem. Rekao mi je da računa na mene i da sam mu potreban. Nisam se mnogo premišljao, posebno kada je reč o Zvezdi.

 Kakav je opis vašeg posla?

- Spona sam između trenera, stručnog štaba i igrača. Bukvalno nemam slobodnog vremena, sem kada spavam. Mnogo se radi, nema zabušavanja. Stalno sam u pokretu. Mislim da za sada dobro plivam (smeh).

 Kako sarađujete s trenerom Zdenjekom Zemanom?

U KONTAKTU S NOVELINOM

Pamtite li dane provedene u Sampdoriji?

- Nosim stvarno prelepe uspomene iz Đenove, gde sam proveo šest godina. Imao sam stvarno sjajan odnos sa svima u Sampdoriji, koja je bila vrhunac moje karijere. Najradije se sećam gradskih derbija sa Đenovom, posebno jednog gola i erupcije navijača na stadionu. U kontaktu sam ostao sa trenerom Valterom Novelinom, s njim se čujem jednom mesečno.

- Sjajno! Nema bilo kakvih problema. Zvezdi je bio potreban takav stručnjak. On ima svoj fazon i put od koga ne odustaje. Ima tvrd stav prema igračima, što je dobro. Raspoložen je i korektan, mada ne izgleda tako na prvi pogled.

 A kako sa igračima?

- Dosta fudbalera znam odranije. Između nas vlada drugarski odnos i to zasada odlično funkcioniše. Nisam se postavio tako da bih na njima gradio autoritet. Sve što im treba, moram da im obezbedim.

 Kolike su mogućnosti ovog tima Crvene zvezde?

- Verujem u Zemana, čovek zna šta radi. Kvalitet ove ekipe videće se sredinom avgusta na terenu. Iza nas je težak rad, a trener već ima viziju ekipe koja će uz tri pojačanja biti za respekt.

 Vi ste i dalje aktuelni predsednik FK Dubočica, zar ne?

- Jeste, tako je (smeh). Još nisam podneo ostavku na to mesto. Čim se vratimo u Beograd skoknuću do Leskovca da i to završim. Ima dole i boljih od mene, siguran sam da mi niko neće zameriti što sam izabrao Zvezdu.

 Koji vam je najdraži trenutak iz perioda dok ste igrali za Zvezdu?

- Znam da navijači pamte moj gol Barseloni na Nou kampu 1996. godine. Taj gol bio je sasvim neobičan i moja je lična karta. Bio je to poluvolej u padu, kada je lopta dobila čudnu putanju. Ipak, meni je nekako draži pogodak Partizanu 1994. godine. Tada sam ušao u drugom poluvremenu, dao gol i namestio još dva komada.

 Znate li da su Italijani došli do zanimljivog podatka da ste odigrali 99 utakmica za Zvezdu?

- Nisam znao za taj podatak! Vrlo zanimljivo. Moguće je, mada mislim da imam više utakmica u Zvezdinom dresu. Moraću da popričam sa Zemanom da mi omogući da odigram 100. jubilarnu utakmicu (smeh).

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.