Izvor: Politika, 02.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan veliki ispit za odbojkašice

Od sutra do 9. septembra u Ankari bitka za plasman na "Veliku nagradu" 2008. Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije danas putuje u Ankaru, gde će od sutra do 09. septembra igrati na kvalifikacionom turniru za "Veliku nagradu" naredne godine (to je kao Svetska liga za odbojkaše). Selektor Zoran Terzić je u glavni grad Turske poveo – Maju Ognjenović, Maju Simanić (tehničari), Anju Spasojević, Jovanu Brakočević (pucači), Vesnu Čitaković-Đurišić, Natašu Krsmanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ivanu Isailović (blokeri), Jelenu Nikolić, Brižitku Molnar, Jovanu Vesović, Jasnu Majstorović (primači) i Suzanu Ćebić (libero).

– Turnir u Ankari nije, kako mnogo potenciraju, priprema za Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji. Zbog toga ni spisak za Ankaru, nije i spisak za šampionat. Kvalifikacije za "Veliku nagradu" su nam veoma značajne i voleli bismo da zaigramo u jednom od najprestižnijih takmičenja, – kazao je selektor Zoran Terzić uoči puta za Tursku.

Po rečima kapitena Srbije Vesne Čitaković-Đurišić želja svih u reprezentaciji je da iz meča u meč igraju sve bolje i da će tako rezultat sigurno doći.

Zbog povrede Ivane Đerisilo, koja neće igrati ni na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji (20-30. septembar), Anja Spasojević će imati durgu ulogu u timu:

– Igraću korektora, što nije moja pozicija, ali daću sve od sebe da doprinesem dobrim rezultatima. Ne očekujte od mene da igram kao Ivana Đerisilo. Ona nam mnogo nedostaje, ali zbog nas, a i zbog nje, daćemo sve od sebe da, prvo u Ankari, a potom i u Belgiji i Luksemburgu, ostvarimo naše želje, – naglasila je Anja Spasojević koja je do sada igrala na mestu primača.

Tehničar Maja Ognjenović je istakla da će igra Srbije biti drugačija:

– Možda ćemo igrati malo brže, ali to, ipak, zavisi od selektora. Ne brinu nas nedavni porazi od Nemačke, jer smo svesne da tek predstoje važne utakmice u kojima treba pobeđivati. Želja svih nas je da se plasiramo za narednu "Veliku nagradu" i da osvojimo medalju na šampionatu Evrope.

--------------------------------------------------------------------------

Na startu protiv Italijanki

Sutra: Srbija – Italija (14,30 č). Prekosutra: Srbija – Turska (19,30). 5. septembar: Srbija – Azerbejdžan (19,30). 6. septembar: Srbija – Rusija (19,30). 7. septembar: Srbija – Bugarska (17). 08. septembar: Srbija je slobodna. 09. septembar: Srbija – Nemačka (14,30).

Napomena: Tri prve reprezentacije plasiraće se na "Veliku nagradu" 2008.

S. R.

[objavljeno: 02.09.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.