Još jedan fudbaler morao da objašnjava da u Saudijsku Arabiju nije otišao zbog novca

Izvor: B92, 08.Sep.2023, 01:22

Još jedan fudbaler morao da objašnjava da u Saudijsku Arabiju nije otišao zbog novca

Belgijski reprezentativac Janik Karasko deo konferencije za medije u svjoj zemlji posvetio je odluci da pređe u saudijski Al-Šabab.

Karasku je ovog leta istekao ugovor sa Atletikom iz Madrida.

Potpisom za Al-Šabab Karsko je, kaže, izabrao "sigurnu opciju".

Kaže, takođe, da je ovog leta imao samo jednu konkretnu ponudu, i to je bila upravo ova iz Saudijske Arabije, tako da praktično i nije imao previše izbora u kom pravcu će usmeriti svoju karijeru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je, na okupljanju reprezentacijem u razgovoru sa novinarima osetio potrebu (kao i nekolicina igrača koji su ovog leta završili u Saudijskoj Arabiji), da objasni zbog čega je izabrao ovakav karijerni put.

"Zaista želim da pojasnim ovde zbog čega sam napravio taj izbor. Želim to sada da kažem i neću se više vraćati na to. Znate, imam 30 godina, za mesec dana punim 31, bio sam u poslednjoj godini ugovora sa Atletikom. Ovog leta imao sam samo jednu ponudu. To je bila ova iz Al Šababa iz Saudijske Arabije. Imao sam neke kontakte sa još nekoliko klubova, ali ništa konkretno osim toga. Želeo sam sigurnost. Zbog toga sam izabrao Al-Šabab. Saudijska liga raste, napreduje. Tamo igra veliki broj evropskih fudbalskih zvezda. Ne vidim da je to korak nazad u karijeri."

Na pitanje da li je prelaskom u Al-Šabab izabrao novac ispred sportskih ciljeva, rekao je:

"i jedno i drugo. Biti fudbaler je profesija. Ako dobijete bolje uslove negde, normalno je da razmišljate o promeni posla. Makar ćete razmisliti o promeni. Znam da i alje imam kvalitet da igram za veliki klub. Pričao sam i sa Vicelom u vezi sa ovim transferom. Znate, moramo da donosimo dobre odluek za nas jer nam je karijera kratka. Sa 33 godine, Vicel je i dalje bio ozbiljno povređen. Onda krenete da razmišljate, i ja sam o tome razmišljao. Ako imate crno i belo na talonu, idete na sigurno. Nije ovo bila tako laka odluka", stavio je tačku na ovu priču Karasko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.