Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 11:56

Još jedan Srbin stiže u hrvatski Nekse

Predrag Vejin potpisao dvogodišnji ugovor sa hrvatskim klubom

Predrag Vejin, trenutno rukometaš poljskog vicešampiona Visle iz Plocka, od iduće će sezone nositi dres hrvatskog Neksea.

Kako je saopštio klub iz Našica, ugovor na dve godine s predsednikom Josipom Ergovićem, Vejin je potpisao u Poljskoj, "na daljinu, u duhu današnjeg elektronskog načina poslovanja".

Pre nego što se priključi novim saigračima, levoruki rukometaš >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i povremeni reprezentativac Srbije, koji igra na poziciji desnog beka, mora da odigra još šest utakmica u poljskoj Superligi. Visla je trenutno drugoplasirana sa devet bodova iza vodećeg Kielcea, dok se u EHF Evropskoj ligi plasirala na završni turnir koji će se 22. i 23. maja održati u Mannhajmu. Visla će u polufinalu igrati s Magdeburgom.

"S obzirom na to da sam s Vislom potpisao samo na godinu dana, znao sam da ću od iduće sezone igrati u drugom klubu. Imao sam nekoliko opcija, ali kada je Nekse pokazao želju da zaigram u Našicama, nisam previše razmišljao. Igrao sam protiv njih u nekoliko navrata, bio sam u Našicama i znam kakva atmosfera vlada u klubu i oko njega. Mali grad koji živi za rukomet, a o klubu sam čuo samo pohvale. Osim toga, praktično se vraćam kući, jer ću od Apatina biti udaljen 100-ak kilometara. Pratio sam nastupe Neksea u Evropskoj ligi ove sezone, nedostajalo im je malo sreće, ali su ostavili sjajan utisak. Dolaskom trenera Branka Tamšea, kojeg izuzetno cenim i čiji mi se stil sviđa, Nekse je počeo da igra brz, moderan i atraktivan rukomet, koji i meni lično odgovara. U klubu poznajem Živana Pešića, s kojim sam igrao u Ademar Leonu, te golmana Mihaila Radovanovića, s kojim sam igrao u mlađim selekcijama Srbije, ali siguran sam da ću se vrlo brzo zbližiti i sa ostalim igračima. Ali, pre toga moramo da završimo započeto u poljskoj Superligi koja završava 6. juna, a svi smo izuzetno uzbuđeni i nabrijani na nastup na Fajnal foru Evropske lige. Posle toga malo odmora, pa se uskoro vidimo u Našicama", poručio je za klupski sajt Neksea Vejin koji je karijeru počeo u rodnom Apatinu, a potom je igrao u Metaloplastici, Ademar Leonu, francuskom Dankerku, izraelskom Ramhat Hašronu, te niškom Železničaru.

I trener Tamše je izuzetno zadovoljan što će od iduće sezone na poziciji desnog beka imati Vejina.

"Predraga pratim već godinama i smatram da se radi o izuzetno kvalitetnom i iskusnom igraču, koji može da igra u oba smera, odličan je u tranziciji, čvrst u odbrani i vrlo dobar šuter. Postoji vrlo malo tako kvalitetnih levorukih igrača. Apsolutno se uklapa u moju viziju igre i radujem se što ćemo ga imati u svojim redovima", rekao je Tamše.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.