Izvor: RTS, 12.Maj.2021, 07:23

Jokićevih 30 poena za trijumf Denvera nad Šarlotom

Denver Nagetsi savladali su Šarlot Hornetse sa 117:112, a Nikola Jokić postigao je 30 poena.
Ovim trijumfom ekipa iz Kolorada obezbedila je prednost domaćeg terena u barem jednoj plej-of seriji. Takođe, Denver sada ne može pasti ispod četvrtog mesta zapadne konferencije.

Nikoli Jokiću su četiri asistencije falile za tripl-dabl učinak, jer je za 32 minuta u igru imao i 11 skokova. Šutirao je 7-16 iz igre, a pogodio je 16 od 17 slobodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bacanja.
Njega je sjajno ispratio Majkl Porter Džunior koji je takođe postigao 30 poena.
Uprkos porazu, Šarlot Hornetsi će igrati plej-in, s obzirom da je Čikago izgubio od Bruklin Netsa.
Najbolji u timu iz Severne Karoline bio je Devonte Grejem, koji je postigao 19 poena samo u poslednjoj deonici (od ukupno 31), kada je njegov tim delovao najsposobniji da meč prelomi u svoju korist. Ovo je bio njegov povratak na parket posle četiri propuštena meča zbog problema sa kolenom. Teri Rozijer je dodao 21 poen.

Denver je od početka vodio, a u prvih devet minuta, sa 24 poena Jokića i Portera, imao je 33:13 rezultat u svoju korist. Međutim, do poluvremena, Šarlot je to spustio na zaostatak od tri poena.
Ovaj obrazac se nastavio, pa je tako novu prednost Denvera od 12 poena Šarlot nedugo potom pretvorio u minus od samo jednog poena (107:106), manje od dva minuta do kraja.

No, do kraja, uz veoma važnu trojku Fakunda Kampaca, Denver je uspeo da izdrži i stigne do trijumfa. 
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jokić za RTS: Ne znam da li ću odmoriti do kraja regularnog dela sezone

Izvor: RTS, 12.Maj.2021

. Nikola Jokić je i noćas igrao odlično i postigao 30 poena za njegove Denver Nagetse, uz novi dabl-dabl. Tim je ostvario važnu pobedu nad ekipom Hornetsa i rezervisao poziciju u plejofu sa prednošću domaćeg terena. Nikola Jokić je za RTS govorio o utiscima sa utakmice, ali i tome da li...

Nastavak na RTS...

Najviše penala u Jokićevoj karijeri, Dončić „nije bio svoj“

Izvor: N1 televizija, 12.Maj.2021

Denver Nagetsi savladali su Šarlot Hornetse 117:112 i tako su obezbedili prednost domaćeg terena barem u prvoj rundi plej-ofa, pošto sada imaju skor 45-24, dok je Šarlot na 33-36.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.