Izvor: Piplmetar.rs, 16.Maj.2023, 06:30

Jokićeva simultanka, razbio u pustinji i odveo Denver u polufinale! Embid će pričekati…

Džejson Tatum je promašivao čitave večeri, ali nije odustajao. Trener Mazula ima mnogo poverenja u svog najboljeg strelca. Kada se lomilo noćas u Filadelfiji, Tejtum je pogodio dve trojke u uspostavio kontrolu nad utakmicom. Zatim je dao još jednu za 95:84 i sve je bilo gotovo, utihnula je glasna publika Siksersa. Bostonu ovo nije nepoznata situacija, i prošle godine su se suočili sa 2:3, vratili brejk u Milvokiju i dobili majstoricu kod kuće I sada je 3:3, odlučujući meč je za vikend >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u Bostonu. 
Filadelfija bolje da ne razmišlja o rekordu svog trenera Doka Riversa koji je sa Bostonom osvojio titulu. On je rekorder po broju izgubljenih majstorica, čak devet, četiri više od bilo koga drugog. Filadelfija se noćas vratila iz dvocifrenog minusa, ali je na kraju ipak ostala praznih šaka. Sada se momentum i psihološka prednost sele na stranu Seltiksa. 
Tejtum je završio sa 19 poena, promašio je svih 10 šuteva u prvom delu, ali je na kraju bio junak. Markus Smart najefikasniji kod gostiju, 22 poena, Braun je dodao 17.
Embid se probudio u nastavku za Fili, završio sa 26 poena, dodao je 10 skokova, Tajris Maksi takođe 26, Harden se ispromašivao, nije pogodio trojku iz šest pokušaja, imao je devet asistencija, sedam skokova, tri ukradene i čak pet izgubljenih lopti. Dva najbolja igrača Siksersa, Embid i „Brada“ Harden su napravili zajedno devet grešaka, previše za ovako važan meč.
U finalu je Denver. U upravo završenoj utakmici, zatvorili su seriju pobedom u Arizoni. Rasturili su Sanse, uz novi tripl-dabl Nikole Jokića, brojao je do 32, dodao 12 asistencija i 10 skokova, ukrao tri lopte, čovek-tim! Sada još smešnije deluje ne samo da nije MVP, nego nije ni u prvoj petorci NBA. Denver je dominirao u Feniksu dali su 16 poena više u reketu, imali 14 koševa više u kontanapadima, bolje procente šuta, baš su isprašili Feniks, konačnih +25 su pravi odraz onoga što smo videli. 
Jokić je u plej-ofu pokazao zbog čega je jedini legitimni MVP, ovakve brojke nema niko, u seriji protiv Sansa je imao posle prvog meča sa 24 poena, pet utakmica u kojima u proseku postiže blizu 37 poena po meču. 
Do poluvremena je noćas blo +30, Sansi su izviždani, Buker je bio očajan sa 12 poena, Durant je ubacio 23, ali nije bio neki faktor u meču. Primili su neverovatnih 81 poen u prvom poluvremenu, a to vođstvo Nagetsa je najveće u istoriji franšize iz Kolorada u plej ofu. Jokić je do poluvremena imao 20 poena, sedam asistencija i šest skokova, bukvalno rasturio rivala. Nije bilo Ejtona, bivši igrač Partizan

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.