Jokićeva rafalna paljba po Netsima malo za pobedu

Izvor: N1 televizija, 10.Nov.2018, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokićeva rafalna paljba po Netsima malo za pobedu

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su na svom terenu od Bruklin Netsa rezultatom 112:110, iako je srpski centar Nikola Jokić odigrao jednu od najboljih partija u sezoni. Momak iz Sombora je ostvario rekord sezone što se tiče poena, dok je izjednačio rekord karijere po broju skokova.

Jokić je, za razliku od prethodnih mečeva kada je malo šutirao i bio ofanzivan, briljirao u napadu i pod koševima. Centar Denvera je na terenu bio 33 minuta i za to vreme je ubacio 37 poena >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (iz igre 14-22, 1-1 za tri, 8-10 sa linije penala), imao je 21 skok, tri asistencije, jednu ukradenu loptu, dve blokade, šest izgubljenih lopti, uz +/- učinak +5. Jokić je takođe prvi put u karijeri imao meč sa 30+ poena i 20+ skokova.

Najefikasniji košarkaš Denvera na ovom meču ipak nije mogao da se raduje pobedi, pošto je heroj Netsa postao Karis Levert, koji je pogodio za trijumf svoje ekipe na 0,3 sekunde do kraja.

Levert je započeo napad Bruklina, prevario Gerija Herisa, a potom preko Pola Milsapa uputio flouter, koji je završio u košu i značio da je Denver poražen treći put u sezoni, prvi put na domaćem terenu.

Not the desired result but still a huge night for the Joker.#MileHighBasketballpic.twitter.com/ddz4IB7dIM

Pre toga su Netsi bili u vođstvu tokom celog prvog poluvremena, koje su završili sa +8 (55:47). Nagetsi su predvođeni Jokićem uspeli u nastavku na preokrenu, a u poslednjoj deonici su obe ekipe bile u vođstvu. Jokiću su, u napadu Denvera pre akcije u kojoj se proslavio Levert, svirani koraci, pa na kraju ekipa iz Kolorada nije uspela da meč odvede u produžetke.

Deanđelo Rasel je bio najefikasniji u timu Netsa sa 23 poena, Džeret Alen je dodao 18, Karis Levert 17, a Spenser Dinvidi 12.

Nikolu Jokića su u timu Denvera pratili Džamal Marej sa 16 poena, Monte Moris sa 15, Pol Milsap sa 11 poena i 11 skokova, dok je Geri Heris imao samo četiri poena, uz šut iz igre 1-11.

Nagetsi posle 12 mečeva u sezoni imaju skor 9-3, dok je Bruklin na 6-6.

CARIS LEVERT GAME-WINNER. He's on another level this year (via @NBA) pic.twitter.com/GKS6U4KGQv

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordi Jokića u porazu, dramatična poveda Filadelfije

Izvor: RTS, 10.Nov.2018

Košarkaši Denvera nastavili seriju poraza i na svom terenu u duelu sa Bruklinom sa 112:110 iako je naš internacionalac Nikola Jokić odigrao najbolju partiju u sezoni. Sakramento nadigrao Minesotu sa 121:110 uz odličnu igru Nemanje Bjelice. A Džoel Embid je bio junak dramatičnog duela u...

Nastavak na RTS...

JOKIĆ ODIGRAO MEČ ZA PAMĆENJE! Brutalan dabl-dabl i rekord sezone Srbina! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 10.Nov.2018

Fantastična partija Nikole Jokića nije pomogla Denveru da ostvari pobedu protiv Bruklin Netsa. Nagetsi su poraženi na svom terenu rezultatom 112:110.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.