Jokićev novi tripl-dabl, Marjanoviću ovacije

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokićev novi tripl-dabl, Marjanoviću ovacije

Nikola Jokić blista, a Denver nastavlja da niže poraze.

Ipak, ni 11. tripl-dabl Srbina u sezoni, treći u poslednja četiri susreta i ukupno 27. u karijeri, nije pomogao Nagetsima da izbegnu treći vezani poraz koji im značajno umanjuje šanse da ligaški deo takmičenja završe kao lideri Zapadne konferencije. U trijumfu Filadelfije nad Denverom debitovao je Bobi Marjanović i dobio burne ovacije, pa ako je suditi po tome, srpski reprezentativac imaće mnogo više prostora za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << igru nego u Klipersima.

Meč u Pensilvaniji obilovao je preokretima, da bi u finišu Siksersi bili bolji i koncentrisaniji. Imali su domaći i plus 16 tokom druge deonice, ali tada se razigrao Jokić, ubacio 11 koševa i vratio svoj tim u egal. U drugom delu sve se vrtelo oko par koševa razlike, pa je odlučila mirnija ruka domaćina u finišu.

Džej Džej Redik predvodio je Sikserse sa 34 poena, Batler je dodao 22, dok se Džiel Embid došao do dabl-dabla - 15+12.

Marjanović na parketu je proveo blizu 15 minuta i za to vreme ubacio četiri poena, uhvatio dve lopte, podelio jednu "bananu". Jokić je za 35 minuta na parketu postigao 27 poena I po deset skokova I asistencija. Amerikanci se šale na račun momka iz Sombora i konstatuju da ove sezone ima više tripl-dablova nego zakucavanja, odnosn je 11:7.

Noćas su se na terenu našla još dvojica Srba. Sakramento Kingsi Bogdana Bogdanovića I Nemanje Bjelice uspeli su da preokrenu protiv Majamija i slave važnu pobedu u borbi za doigravanje - 102:96. Imali su gosti 17 poena viška u trećoj deonici, a onda je usledio veliki pad koji su Kingsi iskoristili.

Bogdana ni ovoga puta nije služio šut, postigao je 16 koševa, pet skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte.

Badi Hild bio je najefikasniji u redovima domaćeg tima (23 koša), dok je Nemanja Bjelica igrao 11 minuta i postigao četiri poena.

Naturalizovani Grk Janis Adetokumbo brojao je do 29 i tome dodao 17 skokova u meču između Milvokija i Dalasa u kojem je Luka Dončić postigao 20 poena uz čak četiri promašena slobodnja bacanja. Ipak, bio je najbolji kod Mevsa.

Igor Kokoškov i njegovi Sansi odlično su započeli utakmicu protiv šampiona, ali nisu izdržali i ništa od iznenađenja - 107:117. Imao je Feniks prednost 29:6, međutim sve se to događalo u ranoj fazi. Voriorsi su i pored loše šuterske večeri Stefa Karija uspeli da preokrenu i slave treći put zaredom. Kari je stigao do 20 koševa, dok je Klej Tompson sakupio 25, Durant 21. Kod poraženih, Keli Oubri 25 koševa.

Vašington je očekivano savladao Klivlend 30 poena Bobija Portisa. Ante Žižić je na drugoj strani postigao šest poena i jedan skok... Okršaj Niksa i Pistonsa obeležio je dabl-dablom Andre Dramond - 29 poena i 20 skokova.

Rezultati

Detroit - Njujork 120:103

Filadelfija - Denver 117:110

Vašington - Klivlend 119:106

Bruklin - Čikago 106:125

Dalas - Milvoki 107:122

Feniks - Golden Stejt 107:117

Nju Orleans - Minesota 122:117

Sakramento – Majami 102:96

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.