Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 13:24

Jokićev Denver kao Kobijevi Lejkersi: „Metla“ čisti put do titule

Nagetsi srpskog centra gotovo "prekopirali" tri prva plej-ofa Brajanta koji je četvrto odigravanje završio sa šampionskim prstenom

NBA nije samo najatraktivnija košarkaška liga na svetu, nego je zbog silnih podataka koji se besomučno prikupljaju izuzetno pogodna za zanimljiva poređenja.

Tako su pojedini uz mnogobrojne statističke brojke Nikole Jokića poređali učinak Denvera u plej-ofu u poslednje tri sezone, prve tri u kojima Nagetsi sa Srbinom u timu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nisu otišli na kolektivni godišnji odmor posle ligaškog dela.

U prvoj, 2019. godine, pošto su izbacili San Antonio u majstorici (4-3), zaustavljeni su od Portlanda u polufinalu Zapada (4-3). U drugoj su preko Jute (4-3) i LA Klipersa (4-3) stigli do finala konferencije gde su eliminisani od potonjih šampiona LA Lejkersa (4-1).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ove godine su se revanširali Blejzersima (4-2) za poraz dve godine ranije, a onda ih je radila "metla" Finiksa (4-0). Ništa strašno, niti neuobičajeno, neko bi rekao, jer nije prvi put da padne "čišćenje", isto ono koje je zadesilo Lejkerse i Kobija Brajanta od San Antonija u polufinalu Zapada 1999. godine, kada je jedan od najboljih igrača u istoriji zagazio treći plej-of u karijeri.

Prethodno je 1998. stigao do finala konferencije, a 1997. do druge runde Zapada...

Dakle kada se uporede prva tri doigravanja Nagetsa i Lejklersa sa Jokićem i Brajantom, učinci timova su gotovo identični: polufinale konferencije, finale konferencije, "metla" u polufinalu konferencije.

A šta su Kobi i Lejkersi uradili u godini iza? Osvojili su titulu (2000.)...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.