Jokić vs Embid – razlika je očigledna

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 15:08

Jokić vs Embid – razlika je očigledna

I dalje se vode rasprave da li je Džoel Embid zaslužio MVP priznanje ispred Nikole Jokića.

Jedan od glavnih argumenata u korist Embida, odnosno protiv Jokića, osim što je osvojio dve uzastopne, je što su njegovi Denver Nagetsi poslednjih godina redovno ispadali iz plej-ofa u ranim fazama.

Međutim, Jokić je ovog proleća svima pokazao da su napravili ogromnu grešku.

Srbin dominira u plej-ofu, niko ne beleži ni približnu statistiku kao on, a posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne Embid.

A kolika je razlika njih dvojice najbolje pokazuje ovaj podatak:

Embidov najbolji nastup u ovogodišnjem plej-ofu: 34 poena, 13 skokova, 4 asistencije.

Jokićev prosek u ovogodišnjem plej-ofu: 30,6 poena, 13,1 skokova, 9,5 asistencija.

Obojica su na korak od finala konferencija – Jokićevi Nagetsi vode 3-2 protiv Finiks Sansa, dok Embidovi Siksersi imaju 3-2 protiv Boston Seltiksa.

Savršen scenario bi bilo finale NBA lige Denver – Filadelfija, da u borbi za titulu gledamo direktan obračun Srbina i Kamerunca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.