Izvor: RTS, 11.Dec.2022, 07:48

Jokić tripl-dablom nadigrao Jutu

Srpski centar Nikola Jokić nastavio je seriju odličnih igara i u tandemu sa Džamalom Marijem predvodio tim Denvera u pobedi nad Jutom sa 115:110 na svom terenu. Jokić je postigao četvrti trostruki dvocifren učinak u sezoni i bio najefikasniji igrač meča.
Nikola Jokić je meć završio sa 31 postignutim poenom uz 12 skokova i 14 asistencija čime je ostvario 80. tripl-dabl u dresu Denvera i odlično motivisao tim za slavlje na domaćem terenu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Sjajnu podršku je imao od Džamala Marija koji je završio meč sa jednim košem manje uz 4 skoka i 5 asistencija ali je u finišu meča postigao odlučujući pogodak za pobedu.
Odlično su ih pratili Kaldvel Poup i Gordon ubacivši po 15 poena.
U ekipi Jute najefikasniji Aleksander Voker je postigao 27 poena, Bizli i Horton Taker je dodao 19, a Olinik 18 poena ali nisu uspeli da izbegnu poraz.
Denver je dobro ušao u meć na svom parketu i dobio prvo poluvreme ali su gosti u trećoj četvrtini uspeli da se vrate u meč, čak u nekoliko navrata dođu i do minimalne prednosti i uvedu meč u neizvesnu završnicu.
Ipak u samom finišu meča Denver opet preuzima inicijativu a Džamal Mari je za kraj overio pobedu domaćina.
Denver je trenutno četvrti na tabeli sa 16 pobeda i 10 poraza, dok je Juta deveta sa skorom 15:14.
Na svom terenu sinoć je slavila i ekipa Klivlenda nad Oklahomom sa 110:102 uprkos odličnoj igri srpskog internacionalca Alekseja Pokuševskog koji je ostvariotreći dvostruki dvocifren učinak u sezoni.
Na gostovanjima pobede su ostvarili timovi Bruklina nad Indijanom sa 136; 133 i LA Klipersi nad Vašingtonom sa 114:107.
Rezultati NBA utakmica:
Indijana - Bruklin 133:136
Vašington - LA Klipers 107:114
Klivlend - Oklahoma 110:102
Čikago - Dalas 144:115
Golden Stejt - Boston 123:107
Denver - Juta 115:110
Portland - Minesota 124:118
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odlična igra Pokuševskog u porazu Oklahome od Klivlenda

Izvor: RTS, 11.Dec.2022

Košarkaši Oklahome poraženi su od Klivlenda sa 110:102, a na gostovanju im nije mnogo pomogla ni sjajna efikasnost Gildžosa Aleksandera ni nova odlična igra Alekseja Pokuševskog koji je postigao treći dvostruki dvocifren učinak u sezoni. . Srpski internacionalac Aleksej...

Nastavak na RTS...

Tripl-dabl Jokića za pobedu Denvera nad Jutom, fantastična partija Pokuševskog (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2022

Srpski reprezentativac Nikola Jokić nastavio je seriju odličnih igara i u tandemu sa Džamalom Marijem predvodio tim Denvera u pobedi nad Jutom sa 115:110 na svom terenu, u nastavku NBA šampionata...Jokić je za 35 minuta na parketu ostvario četvrti trostruki dvocifren učinak u sezoni i meč završio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.