Jokić savršenim tripl-dablom srušio Sanse

Izvor: B92, 21.Okt.2018, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić savršenim tripl-dablom srušio Sanse

Srpski košarkaš Nikola Jokić tripl-dablom je učestvovao u pobedi Denvera nad Finiks Sansima od 119:91.

Jokić je ostvario prvi tripl-dabl u sezoni i time najavio da će ova biti možda čak uspešnija od prošle.

Srpski centar je bio savršen – meč je završio sa 35 poena (11/11 iz igre), 12 skokova, 11 asistencija, četiri ukradene, jedna blokada i nijedna izgubljena lopta za 30 minuta na parketu.

Nikola je treći košarkaš u istoriji NBA lige koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je imao barem 35 poena, 12 skokova, 11 asistencija i četiri u.l, a pre njega su to činili Karim Abdul-Džabar i Leri Bird. Zanimljivo, Karimu je bilo potrebno 47 minuta na parketu za istu statistiku, Birdu 54 u meču sa dva produžetka, a Srbinu samo 30 minuta i 44 sekunde.

Dodatno, Jokić je peti igrač kojem je pošlo od ruke da ima trpl-dabl bez promašaja i priključio se listi na kojoj su Vilt Čembrlejn (3x), Drejmond Grin (2x), Bo Autlo i Rasel Vestbruk.

Samo on i Vilt su u imali trpl-dablove od 30+ poena bez promašaja iz igre.

Srpski sturčnjak na čelu Finiksa Igor Kokoškov doživeo je prvi poraz u samostalnoj trenerskoj karijeri, ali niko neće ni mariti za time s obzirom na monstruoznu partiju koju je imao Jokić.

Nagetsi su sa +14 završili prvu četvrtinu i tu prednost čuvali tokom ostatka meča, sve do poslednjeg kvartala. Tada je Denver ponovo ubacio u veću "brzinu" i Kokoškova "pozradvio" sa 28 razlike.

Pored Srbina, odličnu partiju zabeležio je i Džamal Mari sa 26 poena, 18 je imao Geri Heris, a po 14 Vil Barton i Pol Milsap.

Kod izabranika Kokoškova istakao se Devin Buker sa 25 poena (5/15), Ti-Džej Voren imao je 16 poena, a jedan manje startni plejmejker Ajzea Kenan.

Toronto je nastavio sa dobrim i ovoga puta slavio na gostovanju u glavnom gradu SAD pobedivši Vašington 117:113 uprkos tome što prva zvezda ekipa Kavaj Lenard nije igrala.

Reptorsi su zabeležili i treću pobedu u nizu protiv trećeg neugodnog protivnika (Boston, Klivlend) i sada su usamljeni na čelu istočne konferencije.

U meču sa neizvesnom završnicom Vašingtonu je presudio rezervista i jedan od najboljih rezervnih plejmejkera na svetu Fred van Vlit košem van balansa na 17 sekundi do kraja, kojim je svoju ekipu odveo na nedostižnih +4 na isteku napada.

Van Vlit je meč završio sa 13 poena, a najefikasniji bio je Kajl Lauri sa 28 poena i 12 asistencija. Po 16 su imali Jonas Valančunas i Serž Ibaka.

Kod domaćina odlične partije imali su prve dve zvezde ekipe Džon Vol i Bredli Bil, ali ih saigrači nisu dovoljno dobro ispratili.

Bil je postigao 32 poena, a Vol 25 i obojica su imali po šest asistencija. Ostin Rivers postigao je 12, Oto Porter 11, a Markif Moris deset poena.

Indijana je na svom terenu savladala Bruklin Netse rezultatom 132:112 i potvrdila da se ekipa, na čelu sa Viktorom Oladipom, nalazi u odličnoj formi.

Pejsersi su "lomili" Netse malo po malo tokom celog meča, a gosti nisu imali odgovor na većinu od taktičkih zamisli protivnika. Indijana je, kao i Denver, u poslednjoj četvrtini dodala gas i bez problema ubeležila drugu pobedu ove sezone.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Oladipo sa 25 poena, sedam skokova i šest asistencija. Pratili su ga Kajl O'Kvin sa 16, Bojan Bogdanović sa 15 i Majls Tarner sa 14 poena i osam skokova.

Kod poraženih po 19 poena postigli su Džo Heris i Karis Levert, a po 12 Dianđelo Rasel i talentovani Rodions Kuruks.

Njujork Niksi su se odlično držali protiv Bostona u Medison Skver Gardenu, ali su na kraju ipak bili poraženi – 103:101.

U dramatičnoj završnici Niksi su uspeli da sustignu protivnika i trojkom Lensa Tomasa priđu na samo poen zaostatka. Na 20 sekundi do kraja pogodio je Tejtum i doneo Bostonu tri poena prednosti. Obe ekipe su poentirale, a onda se nada navijačima iz "velike jabuke" brzo ugasila.

Trej Burk je dobio faul pri šutu za tri poena sa nekih devet, deset metara posle nespretne reakcije mladog Tejtuma. Ipak, Burk je promašio jedno, a zatim i poslednje bacanje u nadi da njegova ekipa dođe do ofanzivnog skoka, ali avaj.

Kod domaćina još jedanput najefikasniji bio je Tim Hardavej Junior sa 24 poena (8/21), a odličnu partiju imao je i Enes Kanter sa 17 poena i 15 skokova. Alonzo Trir, koji nije bio draftovan letos, imao je 15 poena, a hrvatski košarkaš Mario Hecoznja proveo je deset minuta na terenu i pogodio samo jedan od pet šuteva.

Nezaustavljivi Džejson Tejtum imao je 24 poena i 14 skokova. Po 16 su dodali Markus Moris i Kajri Irving, koji je sa 5/16 iz igre imao novo loše veče, a po deset poena imali su Teri Rozir i Aron Bejns.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jokić savršenim tripl-dablom srušio Sanse (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2018

Srpski košarkaš Nikola Jokić tripl-dablom je učestvovao u pobedi Denvera nad Finiks Sansima od 119:91...Jokić je ostvario prvi tripl-dabl u sezoni i time najavio da će ova biti možda čak uspešnija od prošle. Srpski centar je bio savršen - meč je završio sa 35 poena (11/11 iz igre), 12 skokova,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.