Jokić prestigao i Džordana: Novi tripl-dabl i najbolji svih vremena

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić prestigao i Džordana: Novi tripl-dabl i najbolji svih vremena

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su ekipu Finiks Sansa i to posle produžetka, rezultatom 108:107, u utakmici mnogo neizvesnijoj od očekivanja.
Najzaslužniji za pobedu Denvera bio je srpski košarkaš Nikola Jokić. On je tokom čitavog meča bio najkonstantniji i najkorisniji igrač u Melounovom timu, a ostvario je 29. tripl-dabl u karijeri, i na taj način uspeo je da prestigne Majkla Džordana (28.tripl-dabl učinka u "regularnom" delu sezone plus dva u plej-ofu i jedan na Ol star meču) na večnoj listi.

Jokić je zabeležio 23 poena, 14 skokova i 12 asistencija, dok je važan košgeterski učinak imao i Džamal Marej koji je ubacio 27 poena. Ni Nikola nije ni znao šta je uradio, sve dok ga novinari posle dramatičnog meča sa Sansima nisu upoznali sa činjenicom da je prestigao "njegovo kraljevsko visočanstvo". I, kada je čuo, uz veliki osmeh je rekao "Lepo!". A posle tog osmeha - nastavio je da govori u dobrom raspoloženju, nasmejavši odmah sve predstavnike "sedme sile" na sledeći način: "Nadam se da ću Džordana prestići po broju osvojenog šampionskog prstenja! (smeh) To bi bilo lepo! Tripl-dablovi su... Mislim, lepo je sve to, ali mi stvarno ništa ne znači", iskren je bio Jokić, nastavljajući tradiciju da svojoj statistici ne daje neki preveliki značaj. U ostalim mečevima u NBA ligi nije bilo velikih iznenađenja. Nemanja Bjelica sa devet poena i sedam skokova i Bogdan Bogdanović sa 16 poena nisu uspeli da pomognu Sakramentu, koji je izgubio od Portlanda 122:112. Demijan Lilard je bio fantastičan sa 35 poena. Novosti U porazu Memfisa od Čikaga 110:102, Marko Gudurić je postigao sedam poena uz tri skoka. Dalas je bio bolji od Nju Orleansa 123:116, a Luka Dončič se pobrinuo za još jedan tripl-dabl večeri: 25 poena, i po deset skokova i asistencija. Boban Marjanović nije igrao.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Po čemu je Jokić bolji od Džordana?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2019

Košarkaš Denvera Nikola Jokić 29. tripl-dablom u karijeri prestigao je legendarnog Majkla Džordana po tom parametru u NBA ligi...Bivši centar Mege u pobedi nad Feniksom posle produžetka sa 108:107 imao je 23 poena, 14 skokova i 12 asistencija, i tako nadmašio jednog od najboljih košarkaša svih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.