Jokić ostao bez krune – Embid MVP!

Izvor: B92, 03.Maj.2023, 01:04

Jokić ostao bez krune – Embid MVP!

Nikola Jokić nije uspeo da stigne do istorijskog trećeg uzastopnog MVP priznanja.

Iako je bio apsolutno najbolji pojedinac u regularnom delu tekuće NBA sezone, najvažnija individualna nagrada otišla je u ruke Džoela Embida.

Embid je imao sjajnu sezonu, bio je prvi strelac lige sa 33,1 poena po meču uz 10,2 skokova i 4,2 asistencija, međutim...

Jokić je bio na pragu tripl-dabl proseka, uz znatno bolje procente šuta iz igre (63,2% naspram 54,8%), a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovi Denver Nagetsi su prvi put u istoriji završili na vrhu Zapada.

S druge strane, Embidova Filadelfija je bila treća na Istoku iza Bostona i Milvokija, koji su takođe imali sjajne pojedince Džejsona Tejtuma i Janisa Adetokumba.

Ipak, pritisak javnosti je učinio svoje, bilo im je previše da Jokić treću godinu u nizu bude MVP, i to sva tri puta ispred Embida.

Jokić je prethodnih dana predvodio Denver do 2-0 protiv Finiks Sansa u polufinalu Zapada, dok je Embid propustio prvi meč Siksersa i pobedu nad Boston Seltiksima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jokić nije MVP, priznanje otišlo Embidu

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2023

Nikola Jokić nije uspeo da stigne do istorijskog trećeg uzastopnog MVP priznanja.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.