Jokić ostaje bez važnog saigrača – ili ipak ne?

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 18:40

Jokić ostaje bez važnog saigrača – ili ipak ne?

Košarkaš Denvera Brus Braun odbio je 6,8 miliona dolara za sezonu 2023/24.

To i nije neko iznenađenje, ali sada se postavlja pitanje da li će on ostati i sa Nagetsima probati da odbrani titulu u NBA ligi.

Odluka da odbije opciju produžetka saradnje i postane slobodan agent nagoveštava kraj saradnje, međutim, to najverovatnije neće biti slučaj.

Braun je prošlog leta potpisao ugovor vredan 13,3 miliona za dve sezone, uz mogućnost da odbije ponudu vrednu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 6,8 miliona za ovu, drugu sezonu.

Nagetsi bi sada mogli da mu ponude ukupno 7,7 miliona za sezonu 2023/24, tako da druga sezona pruža šansu dvema stranama da započnu višegodišnju saradnju, počevši od 13,4 miliona dolara po sezoni (od 2024/25).

Brus je bio jedan od najvažnijih šrafova u igri Denvera u šampionskoj sezoni, ostvarujući prosek od 11,5 poena, 4,1 skoka i 3,4 asistencije po meču.

Braunova odluka će dosta zavisiti i od epiloga predstojećeg NBA drafta.

Braun (26) je u karijeri igrao još za Detroit i Bruklin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.