Izvor: MozzartSport.com, 26.Jan.2021, 17:07

Jokić bi sledeće godine mogao da potpiše supermaksimalni ugovor

A Džoel Embid već u avgustu

Vest da je Nikola Jokić izabran za MVP sedmice na Zapadu NBA lige, uz Džoela Embida na Istoku, donela je nove informacije. I to vrlo zanimljive. Zapravo, Nikola Jokić bi sledeće godine mogao da potpiše supermaksimalni ugovor. Čak, u teoriji, i najveći u istoriji košarke.

Kako prenosi novinar "ESPN-a" Bobi Marks, Jokić bi u leto 2022. godine mogao da potpiše novi, supermaksimalni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ugovor. A jedan od uslova je da srpski centar bude izabran u prvu petorku NBA lige. Mada nije do kraja jasno da li se to odnosi i na drugu i treću petorku, ili samo na prvu.

Marks je inače istakao da bi i Džoel Embid mogao da dobije supermaksimalni ugovor, već na leto 2021. godine.

O kakvim se to zapravo ugovorima radi?

Dovoljno je ilustrativan primer Janisa Adetokunba koji je potpisao jedan takav, vredan 228.000.000 dolara, što je trenutno najveći ugovor ikada potpisan u košarci. Prati ga Rasel Vestbruk sa 207.000.000, a nedavno je supermaksimalan ugovor šarnuo i Rudi Gober.

Jasno je da do eventualnog potpisivanja takvog ugovora Jokić ima da igra još godinu i po dana, tako da je na njemu da održi sadašnje brojke i nivo košarke. Videćemo kako će se do tada kretati tržište u NBA ligi, ali tendencija je da ugovori konstatno rastu i bivaju sve veći i veći.

Podsetimo, Jokić je 2018. godine potpisao maksimalan, petogodišnji ugovor vredan 148.000.000 dolara. Naredni će, po logici stvari, biti veći.

A side note is that both players are super max eligible if they earn All-NBA this season.

Embiid can sign his extension in August and Jokic the following offseason (2022). https://t.co/VPmmiMnCHr

Srpski reprezentativac beležio je učinak od 29 poena, 14,7 skokova i 6,7 skokova u proseku protekle sedmice. Bio je to sedmi put da Jokić dobija priznanje za igrača nedelje na Zapadu. Prethodno je laureat bio u novembru 2017, aprilu 2018, januaru i februaru 2019. i februaru 2020. godine.

Sa partijama koje pruža uspeo je sebe da digne do takvih visina da se o njemu govori kao o mogućem kandidatu za MVP-ja sezone. Ako ovako bude nastavio, vrlo je moguće da bi Denver mogao da mu ponudi ugovor sledećeg leta od koga se “ledi krv u žilama”.

Kao što smo to nedavno i pisali, ne postoji NBA igrač koji ima toliki uticaj na svoju ekipu kao Jokić na Denver. Igrač je franšize, sve se vrti oko njega, tako da ako Nagetsi budu želeli i sledećih godina da ga gledaju u svom dvorištu, biće primorani to papreno da plate.

Možda je najbolje da ispratimo šta će se događati oko Embida u avgustu godine, pa ćemo onda moći da naslutimo u kom će se smeru kretati priča oko Jokića 2022. godine.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.