Jokić: Zašto me vole u Srbiji? Vide sebe u meni...

Izvor: Mondo, 29.Okt.2018, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić: Zašto me vole u Srbiji? Vide sebe u meni...

Nikola Jokić objasnio je američkim novinarima zbog čega ne bi voleo da bilo ko dolazi u Srbiju.

Novinari koji prate Denver Nagetse već su se navikli na karakter Nikole Jokića.

I pre nego što je postao prva zvezda ekipe, Somborac im je više puta rekao da ne uživa u svakodnevnim intervjuima i da se nada da neće stalno morati da odgovara na ista pitanja.

U odgovorima često je dvosmislen, što odgovara njegovom temperamentu i stilu razgovora, ali ponekad >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ume da zbuni sagovornike - naročito kada govori na engleskom, koji i dalje usavršava.

U prvoj utakmici u Koloradu posle "onog" nastupa u Finiksu, navijači Nagetsa skandirali su mu: "MVP, MPV" i isprovocirali novinare da pitaju Jokića vidi li sebe kao kandidata za najprestižniju individualnu nagradu.

"Ne znam", rekao je i slegao ramenima.

"Imamo 4-1, igramo zaista dobru košarku trenutno, što da ne? Da", odgovorio je, ali se ogradio.

"Samo igram svoju igru, a da li će me ona jednog dana učiniti MVP igračem, da li će to biti ove godine ili sledeće ili neke tamo godine... to ne mogu da znam. Ali, znam da zvuči smešno. Dopada mi se jer me ta tema zabavlja", rekao je 23-godišnji centar, koji je ovog leta potpisao 148 miliona dolara vredan petogodišnji ugovor sa Denverom.

U tom gradu uveliko je velika zvezda.

"Da, zbog toga i ne idem peške", rekao je sa osmehom i dodao:

"Zapravo, navijači Nagetsa su veoma pristojni. Nisu drski i uvek navijaju za tebe. To je zaista kul", rekao je, prema rečima reportera Denver Posta, dodao da reakcije Amerikanaca na njegovo pojavljivanje u javnosti nije ništa u poređenju sa dočekom u rodnom Somboru.

"Tamo je ludo, doduše samo prve dve nedelje. Posle se naviknu na mene", rekao je Jokić i odgovorio na pitanje zbog čega je tako.

"Mislim da je zato što sam jedan od njih. Ja sam samo normalan momak koji dolazi iz malog grada u Srbiji i možda zato prepoznaju sebe u meni. Za mene je to normalna stvar, to je moj grad. Većina ljudi koju poznajem je odatle", rekao je i pokazao sagovornicima koliko bi voleo da bar preko leta bude anoniman i neprimetan.

"Da, voleo bih da ucrtam Srbiju i moj rodni grad na mapu sveta, alu ne bih voleo da bilo ko dolazi u Srbiju", nastavio je u svom stilu.

DA LI JOKIĆ IMA ISTI TRETMAN KAO KARI I DURENT? NEMA

On ima pet dabl-dabl mečeva ove sezone, jedan manje od Entonija Dejvisa iz Nju Orleans Pelikansa - jednog od kandidata za MPV igrača lige. U sledećem meču sastaju se upravo Jokić i Dejvis.

"Visok je i ima fin izbačaj prilikom šuta, može da dribla, on je jedan od najtalentovanijih momaka u NBA", rekao je Jokić o kolegi i rivalu iz Nju Orleansa.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.