Jokić: Zakucavanje je ponelo ekipu

Izvor: MVP.rs, 18.Avg.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić: Zakucavanje je ponelo ekipu

Mladi centar je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf u četvrtfinalu.

Iako najmlađi u ekipi, Nikola Jokić je u poslednjim sekundama meča četvrtfinala na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru pokazao odlike velikih šampiona. On je na 13 i devet sekundi pre kraja susreta sa Hrvatskom mirno izveo slobodna bacanja, bez greške (4/4), i na taj način sačuvao pobedu Srbiji i osigurao plasman u polufinale.

Nakon meča mladi centar je govorio u dešavanjima na >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << terenu i tom prilikom istakao da je zakucavanje Miroslava Raduljice preko Darija Šarića mnogo značilo svim igračima:

"Imali smo 14 poena razlike, a posle toga je nastala drama. Tako je svaki put sa Hrvatima, isto je bilo i na turniru u Argentini. Vratili smo se u drugom poluvremenu, znali smo da nervoza ne može da traje tokom cele utakmice. Zakucavanje Raduljice je ponelo celu ekipu, pa Bogdanova trojka", u dahu je rekao Jokić nakon utakmice.

On se zatim osvrnuo na narednog rivala:

"Australija nas je pobedila sa 15 poena razlike, ali to nije bio pravi odnos snaga. Borili smo se 37, 38 minuta, onda su oni ubacili u veću brzinu, a mi to nismo ispratili. Ovo je polufinale Olimpijskih igara, sada neće biti tako, sigurno ćemo žestoko da se pobijemo za finale", zaključio je mladi centar.

Australija i Srbija će svoj meč polufinala odigrati u petak u ponoć. Pre toga, od 20 sati i 30 minuta, na programu je duel između Sjedinjenih Američkih Država i Španije.

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.