Jokić: Takvi šutevi su najlakši VIDEO

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 09:55

Jokić: Takvi šutevi su najlakši VIDEO

Nikola Jokić rekao je da je znao da će ući trojka kojom je doneo pobedu Denveru uz zvuk sirene.

Srbin je u poslednjem trenutku meča sa Golden Stejtom pogodio skoro sa centra terena preko ruku potpuno ispruženog Kevona Lunija za preokret Denver Nagetsa na 130:127.

"To je bila poslednja opcija u toj akciji. Samo sam šutnuo. Mislim da su takvi šutevi najlakši. Nemaš drugih opcija. U stvari, kada osetim, pomislim: 'Oh, pogodiću ovo'. Možeš da vidiš let lopte, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednostavno sam znao da će ući", rekao je Jokić.

Nagetsi su gubili 18 poena razlike sredinom poslednje četvrtine, a meč su završili serijom 25:4, uključujući period od 13:0.

"Stvar sa Nikolom je, volim činjenicu što dođe na svoju poziciju, odigra svoj set i samo šutne. Ne dozvoljava odbrani da to uopšte promeni. Kada šutira, uvek postoji šansa da će da pogodi", rekao je Aron Gordon koji je sjajno pratio Jokića sa 30 poena.

Jokić je meč završio sa 34 pogodivši 13 od 15 šuteva, uz 10 asistencija i devet skokova.

"Kako mu je lopta izletala iz ruke, svi treneri iza su govorili: 'Ovo ulazi'", rekao je trener Denvera Majkl Meloun.

Jokić je prethodno poentirao iz reketa preko Darija Šarića za izjednačenje na 26 sekundi pre kraja. Potom je Stef Kari izgubio loptu, a onda je usledila Jokićeva trojka za pobedu.

"Ne znam da li je to bila neka moja intuicija ili šta već, ali znao sam da nećemo igrati produžetak. Znao sam da će Džoker pogoditi taj šut", rekao je mladi Pejton Votson.

Denver je dobio šesti uzastopni meč u nizu, a 11. u poslednjih 13 utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.