Jokić: Maštao sam o trofejima, a ne o novcu...

Izvor: N1 televizija, 10.Jul.2018, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić: Maštao sam o trofejima, a ne o novcu...

Srpski košarkaš Nikola Jokić potpisao je petogodišnji ugovor sa Denver Nagetsima vredan 148 miliona dolara, a posle toga je istakao da mu novac nikada nije bio primaran.

Jokić je nagrađen maksimalnim ugovorom za sjajne partije u prethodne tri sezone u dresu Grumenja.

"Kada sam bio mlađi, nikada mi nije bio san da potpišem veliki ugovor, već da se zabavljam i osvajam trofeje. Ugovori su, naravno, veliki deo košarke, ali je pobeda važnija. Ugovor nije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << samo moj uspeh, već uspeh porodice, braće, devojke, bivših trenera", poručio je srpski centar i dodao:

“I saw the Avalanche jerseys when they went to the playoffs, and I said, ‘Our jerseys are supposed to be there, too.’”#MileHighBasketballpic.twitter.com/JJqQHRWzLn

"Hvala i mom agentu koji je sa mnom od početka, svim prijateljima, porodici Kronke (vlasnici Nagetsa), Arturasu Karnišovasu (generalnom menadžeru), treneru koji mi je dao šansu da igram".

Nagesti će sa Jokićem kao glavnim igračem probati da se domognu plej-ofa prvi put posle pet godina.

#MileHighBasketballpic.twitter.com/8fWOHmoTXv

"Video sam na ulicama ljude koji nose dresove Avalanša (NHL tima iz Kolorada) posle plasmana u plej-of i pomislio da bi trebalo d nose i naše dresova. To nam je cilj - plej of. U poslednjih deset utakmica prošle sezone pokazali smo da moramo da pobeđujemo kad dođe vreme. Vezali smo sedam-osam pobeda, ali nismo imali sreće. Ipak, treba da verujemo u grupu. Možemo da uradimo velike stvari".

Na pitanje šta bi trebalo da popravi na individualnom planu, 23-godišnji centar je odgovorio:

"Nije to samo individualna stvar, možemo da pomognemo jedni drugima. Imamo sastanke igrača i možemo da pomognemo jedni drugima da postanemo bolji tim. Što se tiče mene, to je više mentalno, da prestanem da pričam sa sudijama, da budem bolji u odbrani, da radim svakodnevne stvari koje treba da se rade da bi bio bolji".

Za kraj, Jokić je poslao i poruku na srpskom jeziku:

"Veliki pozdrav za sve ljude u Srbiji. Mnogo vam hvala na svoj podršci, nadam se da ćete me i dalje podržavati".

Momak rođen u Somboru u Nagetsima igra od 2016. godine. Od tada u proseku beleži 14.9 poena, 9.1 skok i 4.4 asistencije.

#MileHighBasketballpic.twitter.com/7LWCSftrpt

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.