Jokić: Bio je dobar blok, nije imao vremena da šutira VIDEO

Izvor: B92, 13.Feb.2022, 11:00

Jokić: Bio je dobar blok, nije imao vremena da šutira VIDEO

Košarkaši Denvera savladali su Toronto sa 110:109.

Nikola Jokić je ponovo imao svoje veče, susret je završio sa 28 poena, 15 skokova i šest asistencija.

O blokadi na kraju susreta, koja je bila od ključnog značaja, a za koju je mladi Hajland rekao da je bila "potez utakmice", Jokić je kratko rekao:

"Bio je to samo dobar blok. Dobar tajming. Nije imao vremena, morao je da šutira, to je to".

Priznaje da nije lako igrati dve večeri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajedno.

"Uvek je teško kad igramo veče za veče. Moramo da putujemo malo duže, ali dobro, pobedili smo, što je najvažnije. Bila je interesantna utakmica, što se mene tiče, menjali smo se u vođstvu. Oni su imali sedam osam, razlike, pa smo mi vodili, cela utakmica je bila rezultatska klackalica. Na kraju, oni su promašili, skočili smo, napravili su faul, a ja sam promašio dva bacanja. Onda su imali otvoreno ili poluotvoreno, šut preko ruke...Dečko nije mogao bolje od mog ramena, morao je da šutne, ja sam uhvatio loptu, blokirao ga. Pobedili smo, drago mi je", rekao je Jokić.

Primećeno je i da je Jokić na poluvremenu morao da zameni patike, objasnio je i zbog čega.

"Imao sam problem sa vazdušnim đonom, probušio se. Dešavalo mi se to jednom pa sam imao problem sa povredom dve nedelje, zato sam morao da ih promenim, nije bilo ništa drugo".

Prekinut je niz Toronta i Jokić smatra da je to bila veoma dobra utakmica.

"Pobedili su, koliko...Sedam ili osam pobeda u nizu? Osam. Bila je to to interesantna utakmica, vodili smo, pa smo imali pad i opet se vratili. Ceo meč je bio zanimljiv, Imali smo i 18 izgubljenih lopti. Kontrolisali smo defanzivu što je bio veliki faktor. Bio je dobar i protokm lopte, tako da je to u celini bio dobar meč za nas".

Ocenio je i igru Paskala Sijakama u protivničkom timu, on je postigao 35 poena.

"Imao je dobar meč, dobro je šutirao, napadao reket, bio je vrlo dobar. Kada je u takvoj formi, bilo nam je potrebno nešto posebno, da ga recimo nateramo na dodavanje", dodao je Jokić.

Toronto ima jako visoku postavu i Jokića kaže da to za njih može da bude samo dobro, a nasmejao se i jednoj situaciji kada je Fakundo Kampaco u odbrani bio okružen trojicom visokih igrača protivnika.

Pohvalio je i rukija Bounsa Hajlanda.

"Pokazao je da može da igra dobro. Svako može da ima dobar i loš meč. Barem se trudi, tako da imam sve više poverenja u njega jer dobro odigrava. Bira dobre pozicije za šut. Imam poverenja u njega", dodao je srpski as.

Jokić je posle prošle utakmice bio kritičan rekavši kako on i Vil Barton moraju da igraju bolje, pa je pitanje bilo kako su odgovorili na taj izazov.

"Mislim da smo bili malo bolji, možda nismo imali mnogo mečeva, ali nismo pravili tako mnogo grešaka, kao prošle noći. Imao sam nekoliko loših dodavanja ka njemu, ali mislim da smo u odnosu na prošlo veče, kada smo bili loši, sada bili mnogo bolji", zaključio je centar Nagetsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.