Jokanović: Ni bod „romantičarima“

Izvor: Blic, 31.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokanović: Ni bod „romantičarima“

Fudbaleri Partizana, posle okršaja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, danas (17) se vraćaju na domaći kolosek. U derbiju trećeg kola Superlige Srbije šampiona će ugostiti OFK Beograd, koji se posle dva kola nalazi na deobi drugog mesta.

U Humskoj su nesrećni poraz iz Istanbula ostavili iza sebe, a trener Slaviša Jokanović kaže da njegov tim na Staru Karaburmu dolazi sa namerom da zabeleži treću uzastopnu pobedu.

- Fenerbahče je iza nas, a OFK Beograd ispred, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i na Karaburmu idemo sa namerom da nastavimo seriju pobeda u domaćem prvenstvu. Ono što ne želim da nam se ponovi, jeste prvo poluvreme meča u Istanbulu, kada nam je nedostajalo agresivnosti i kada smo bili daleko od protivničkih igrača. Ipak, u tom meču mi smo bili ekipa sa manje iskustva, a protiv ,,romantičara" će biti sasvim drugačija situacija, mi smo eksperti za ovo takmičenje, mi smo ti koji će u ovom meču imati više iskustva i verujem da ćemo osvojiti nova tri boda - izjavio je Jokanović.

Šef struke crno-belih dobro poznaje protivnika i zna odakle preti najveća opasnost.

- OFK Beograd je dobro startovao u prvenstvu. Još nisu primili gol, a dobro poznajem njihovog trenera i znam da je uvek dosta radio na strategiji. U našem poslednjem međusobnom meču primili smo gol u prvom minutu posle prekida i na taj segment ćemo naročito obratiti pažnju. Uz to protivnik ima nekoliko jako brzih igrača. Očekujem, ipak, da će Partizan na Karaburmi iskazati svoj kvalitet i iskustvo i da ćemo osvojiti nova tri boda.

Partizan je već napravio pet bodova razlike u odnosu na Crvenu zvezdu.

- Ne interesuje nas šta se dešava u drugim klubovima, gledamo samo sebe. U našem prvenstvu, ako ne ostvarite pobedu ti bodovi vam uvek negde fale, možda u aprilu. I onda žalite. Zato ćemo se potruditi da ne dođemo u takvu situaciju - dodao je Jokanović.

Bez obzira što je Partizan favorit u današnjem derbiju, u redovima OFK Beograda veruju da mogu da izbore bar nerešen rezultat protiv renomiranog rivala. Strateg ,,romantičara" je zbog važnosti meča još u petak je odveo svoje fudbalere u karantin, hotel ,,Radmilovac", nadomak Beograda.

- Sve osim poraza u današnjem meču za OFK Beograd bi predstavljalo uspeh. Pokušaćemo da se nadigravamo sa Partizanom. Mi imamo veoma mladu ekipu, ali moje igrače odlikuje drčnost. Uz to, prvi put ove sezone mogu da računam na sve igrače, tako da ću startnih 11 fudbalera odrediti neposredno pred utakmicu - kaže trener plavo-belih sa Karaburme, Mihajlo Ivanović.

Karte po ceni 400 i 500 dinara

Karte za današnji meč na Karaburmi puštene su u prodaju i mogu se nabaviti po ceni od 400 dinara za mesto na istočnoj tribini, dok za ulaz na zapadnu tribinu ,,Omladinskog stadiona" treba izdvojiti 500 dinara. Ulaznice za ovaj meč biće ujedno i propusnice za predstojeći sajam fudbala koji će se održati u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.