Jokanović: Na dobrom smo putu

Izvor: B92, 02.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokanović: "Na dobrom smo putu"

Fudbaleri Partizana vratili su se u Beograd nakon prvog dela zimskih priprema u Turskoj.

Trener Slaviša Jokanović izjavio je da je zadovoljan obavljenim poslom. 'Crno-beli' su odigrali 3 kontrolne utakmice, zabeležili dve pobede (Salcburg 4:2, Belhatov 1:0) i jedan poraz (Kluž, 0:1). Jokanović kaže da ima propusta, ali i dovoljno vremena da se oni otklone do 21. februara, kada u Humsku dolazi Crvena zvezda. Nastavak priprema zakazan je za utorak, a povratak u Tursku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za četvrtak.

"Neću da koristim otrcane fraze tipa "nikad bolje nismo radili”, ali sam zadovoljan, jer vidim da smo na dobrom putu da ostvarimo takmičarske ciljeve. U sve tri utakmice je bilo mnogo više pozitivnih nego negativnih stvari, tako da sam zadovoljan. To, naravno, ne treba da znači da više ništa ne moramo da radimo. Ima propusta, ali i vremena da se otklone", rekao je Jokanović.

Jedan od najboljih igrača Partizana Almami Moreira pretrpeo je u poslednjoj kontrolnoj utakmici, protiv Belhatova, povredu članka, ali bez većih posledica.

"Na njegovoj poziciji mogu da igraju Fejsa, Žuka, Tomić i Ljajić. Dobro je da se nije povredio, jer nam je bitan i ne bi bilo dobro da ostanemo bez njega."

Pet igrača upisalo se u strelce tokom prvog dela priprema, Ljajić, Fejsa, Diara, Vašington i Vujović, koji je najavio da će biti dobra zamena za Zorana Tošića.

"To je njegova prirodna pozicija. Gledali smo ga i po desnoj i po levoj strani. Može da igra i to što igra Moreira, ali je, pre svega, doveden da zameni Tošića", rekao je Jokanović i dodao da nije isključeno da 'crno-beli' dovedu još nekog igrača do početka drugog dela sezone, 21. februara.

"Moguće je da ćemo pogledati igrača na spoljnim pozicijama. Postoji mogućnost da još neko dođe, ali i da ovih 25 igrača bude konačan spisak za proleće."

U drugoj fazi priprema, koje će Partizan odraditi takođe u Beleku, na programu su još tri meča - sa podgoričkom Budućnošću, Hirošimom i Makedonijom Đorče Petrov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.