Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 00:44

Jirkina renesansa na Pirinejima

Mirandes i Ebro sigurna luka za Slovaka

Krilni fudbaler našao je svoje mesto pod suncem. Iberijsko poluostrvo obećana je destinacija za Slovaka, a fudbalski preporod Erika Jirke započeo je u Mirandesu.

Pozajmice Radničkom iz Niša i poljskom Gornjiku nisu urodile plodom. Slovak nije eksplodirao, pa je tokom leta po povratku u Zvezdu bilo jasno da ga čeka nova selidba. Španski drugoligaš Mirandes zainteresovao se za Erika Jirku, a u svoje redove doveo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ga je u avgustu i za sada, ispostaviće se, "ubo džekpot".

Mirandes igra jako dobro, visoko se kotira na tabeli – 8. mesto – i ako nastavi u istom ritmu, napašće ulazak u Primeru. Erik Jirka umnogome je zaslužan za odlične rezultate Mirandesa u Segundi kojim se malo ko nadao. Slovak je odigrao jedanaest utakmica, na njih devet je bio starter, i postigao je četiri gola što ga čini najefikasnijim igračem tima koji predvodi Hose Alberto Lopez.

Krilni fudbaler bio je strelac u pobedama Mirandesa na gostovanju Las Palmasu (2:0) i u ubedljivom trijumfu nad Kartagenom (4:1). Prethodno je tresao mrežu i u duelu sa Malagom (1:1), a pobedonosni gol postigao je na Tenerifima protiv istoimenog kluba.

Za transfer u Zvezdu preporučile su ga ponajviše dobre igre protiv Beograđana u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je za crveno-bele odigrao samo šest utakmica.

Velika očekivanja imali su od Slovaka u Ljutice Bogdana, pre svega zbog izuzetnih fizički karakteristika, ali Jirka nije uspeo da se na „Marakani“ izbori za značajniju minutažu. Vladan Milojević, a potom i Dejan Stanković odlučili su se za drugačija rešenja na krilnim pozicijama, a bitan faktor da Jirka u Crvenoj zvezdi ne dobije više prostora bila je i činjenica da su crveno-beli imali problem sa viškom stranaca.

Nastavi li Jirka da redovno trese mreže i ostane pokretačka snaga Mirandesa, španski drugoligaš koji ima opciju otkupa ugovora za 700.000 evra, verovatno bi aktivirao klauzulu, naročito u slučaju promocije u Primeru.

Iako su humanizam i renesansa usko vezani za Italiju i Apenine, Jirkina renesansa događa se na Pirinejima.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.