Jiha i Neagu najbolji na planeti

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Jan.2011, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jiha i Neagu najbolji na planeti

Čeh Filip Jiha, član bundesligaša Kila, šampiona Evrope i Nemačke, i Rumunka Kristina Neagu, prvotimka rumunskog Olčima, nacionalnog prvaka i vicešampiona Starog kontinenta, najbolji su u 2010. godini po mišljenju Svetske kuće rukometa.
Po prvi put titula je pripala jednoj Rumunki i jednom Čehu. Nasledili su Slavomira Žmala, reprezentativnog golmana Poljske i Alison Pino, reprezentativku Francuske,
Glasanje je potrajalo dva meseca, učestvovali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << navijači iz celog sveta, kao i novinari i rukometni radnici, a zaključeno je prvim danom 2011. Čekalo se otvaranje Svetskog prvenstva u Švedskoj da bi se proglasili najbolji.

Neagu je 2009. godine od IHF-a bila proglašena za najperspektivniju igračicu sveta, očito nije izneverila. Korak joj je nedostajao da se sa klubom popne na vrh Evrope, dok je u finalu kontinentalnog šampionata sa nacionalnim timom stigla do bronze.
Jihi ne ide najbolje na reprezentativnom planu, jer Česi i nisu preterano moćni, ali je zato sa Kilom pobrao sve moguće trofeje.

Nagrade će im biti uručene od strane predsednika IHF-a Egipćanina Hasana Mustafe završnog dana 22. Svetskog prvenstva u Švedskoj.
Rezultati glasanja:
Žene: 1. Kristina Neagu (Rumunija) 25%, 2. Katrin Lunde Haraldsen (Norveška) 23%, 3. Bojana Popović (Crna Gora) 19%, 4. Grit Jurak (Nemačka) 17%, 5. Ljudmila Postnova (Rusija) 16%.
Muškarci: 1. Filip Jiha (Češka) 31%, 2. Nikola Karabatić (Francuska) 28%, 3.   Tijeri Omeje (Francuska) 17%, 4. Igor Vori (Hrvatska) 14%, 5. Arpad Šterbik (Španija) 10%.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.