Ji Đenlijan ne ide u NBA

Izvor: B92, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ji Đenlijan ne ide u NBA



Kineski košarkaš Ji Đenlijan neće sledeće sezone igrati za Milvoki Bakse, pošto je njegov klub Guangdong Tajgers stopirao odlazak mladog igrača u NBA ligu.

"Ovo nismo učinili, kao što pišu neki mediji, zato što u Milvokiju nema puno Kineza, što u marketinškom smislu ne bi bilo dobro za Jija. Jednostavno, treba naći pravu sredinu za njegov napredak. To je uzrok problema", rekao je novinarima čelnik "tigrova" Čen Hajtao.

Milvoki je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ovogodišnjem draftu 2,13 metara visokog Jija izabrao kao šestog "pika".

Čen je ocenio da 19-godišnji Ji u Milvokiju ne bi imao dovoljnu minutažu pored Australijanca Endrjua Boguta.

"Olimpijske igre i reprezentacija su najvažnije za nas. Bilo bi loše po kinesku košarku ako bi došao u klub u kome ne može da napreduje", dodao je čelnik kineskog tima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.