Jestrović ponovo predvodi napad

Izvor: Politika, 14.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jestrović ponovo predvodi napad

Iskusni napadač Zvezde potpuno spreman za sutrašnji meč s Partizanom. – Najava tužbe protiv tabloida. – „Barkos me je dva puta udario po leđima”

Iskusni napadač Crvene zvezde Nenad Jestrović (32 godine) ponovo trenira punim intenzitetom i očekuje da će sutra početi polufinalni meč Kupa Srbije protiv Partizana na „Marakani”. Jestrović je u poslednje vreme bio u centru medijske pažnje, ne toliko zbog dobrih igara, već zbog nekoliko skandala u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je sticajem okolnosti bio glavni učesnik i o kojima nerado govori.

– Posle operacije zuba propustio sam utakmicu sa Bežanijom, ali sam potpuno spreman za okršaj sa „crno-belima”. Verujem da ću sutra predvoditi Zvezdin napad i da ćemo pobediti, čime bi nam trofej u našem najmasovnijem takmičenju bio nadohvat ruke. Izostanak Koromana zbog žutih kartona biće veliki hendikep za nas, pogotovo što je u nedavnom prvenstvenom derbiju bio najzapaženiji. Ako pobedimo, stekli bismo psihološku prednost u odnosu na Partizan u trci za šampionsku krunu, – istakao je Jestrović.

Rukovodstvo Crvene zvezde nedavno je opomenulo i novčano kaznilo (nije saopštena suma) Jestrovića, jer je na treningu fizički nasrnuo na saigrača Ernana Barkosa. O tom incidentu, temperamentni fudbaler je tek juče dao izjavu:

– U pojedinim novinama kao da su jedva čekali da me stave na stub srama, pa su koškanje na treningu bombasto plasirali na naslovnim stranama. U međusobnoj igri, nisam bio u istoj ekipi sa Barkosom. Ipak, tokom jednog duela on me je dva puta udario po leđima. Odmah sam reagovao, ali bez namere da ga udarim. Od mene niko iz kluba nije tražio da se izjasnim povodom toga. Nisu mi saopštili ni koliko sam kažnjen. Uostalom, klupski rukovodioci nas retko posećuju.

Jestrović je rekao i da je angažovao nekoliko advokata i da planira da tuži pojedine beogradske tabloide koji su, po njemu, na grub način pokušali da mu naruše porodičnu harmoniju.

– Znam da ovde u Srbiji, za razliku od Zapadne Evrope, to ide dosta teško, pa mnogi uopšte ne žele da se dodatno opterećuju po sudovima. Ipak, neću tek tako preći preko toga, – zaključio je Nenad Jestrović.

Međutim, Jestrović je dodao da i pored svega ne oseća veliki pritisak, bez obzira na to što je na žestokom udaru tabloida, naglasivši da je ostao spokojan zbog podrške porodice, koja mu je najvažnija u životu. Iako je jesenas sa Crvenom zvezdom potpisao trogodišnji ugovor, sasvim je izvesno da će na kraju sezone napustiti „Marakanu”, a malo je nedostajalo i da ode zimus, odnosno da se vrati u Al Naser iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

------------------------------------------------------------------------

Bunjevčević i Vasilijević „na istom zadatku”

Sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević i novi šef skauting službe „crveno-belih” Goran Vasilijević našli su se u subotu „na istom zadatku” u Sofiji. Naime, obojica su, ali odvojeno, krenuli u glavni grad Bugarske da posmatraju isti prvenstveni meč: CSKA – Lokomotiva, Plovdiv (2:0).

Kada su se sreli na stadionu vodećeg kluba u Bugarskoj bili su (ne)prijatno iznenađeni. Kako se saznaje, tamo su „snimali” nekoliko igrača koji bi na leto mogli da pojačaju naš najtrofejniji klub.

L. Delić

[objavljeno: 15/04/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.