Izvor: Blic, 28.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješićev povratak na Partizanovu klupu

Ješićev povratak na Partizanovu klupu

Partizan će u junu, sasvim je izvesno, dobiti novog trenera, a glavni kandidat za to mesto je Miodrag Ješić. Izjavu direktora Nenada Bjekovića da za 15 godina, koliko je na mestu prvog operativca crno-belih, nijedan trener nije dobio otkaz, demantuje iskazano nezadovoljstvo rezultatima, kao i razlike u viđenju igre sa nemačkim stručnjakom.

Jedina nit koja još uvek vezuje Rebera za Humsku jeste ugovorom predviđeno visoko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obeštećenje od 300.000 evra, ali slične klauzule u ugovoru imao je i Lotar Mateus. Kako god se merilo, Partizanova sezona 2005/06. je najneuspešnija od raspada bivše SFRJ i logičan sled događaja je da se sa promenama krene od stručnog štaba.

Kao prvi kandidat pojavljuje se Miodrag Ješić, iako takvu mogućnost nisu hteli da potvrde, ali ni da demantuju ni Ješić ni čelnici Partizana. Sasvim je izvesno da pri poseti Ješića direktoru Bjekoviću nije bilo razgovora samo oko polaganja ovog stručnjaka za trenersku profi licencu. Da su razmatrane mogućnosti njegovog povratka na klupu crno-belih i da je dogovor na pomolu potvrđuju i izvori bliski klubu koji žele da ostanu anonimni.

Ješiću bi ovo praktično bio treći povratak u Humsku. Prvi je bio 1990. kada se vratio u Partizan iz Turske gde je i završio igračku karijeru, da bi posle trenerske karijere u Obiliću, Radničkom iz Niša i OFK Beogradu 1999. godine na klupi crno-belih nasledio najtrofejnijeg trenera u istoriji Partizana Ljubišu Tumbakovića. Do razlaza je došlo zbog rezultata u sezoni sličnoj ovoj. Naime, pehari u domaćim takmičenjima zaobišli su trofejnu salu stadiona u Humskoj, pa je razlaz bio neminovan. Bez obzira na rezultatski neuspeh, Partizan je predvođen Ješićem oborio rekord u domaćim šampionatima po broju postignutih golova (111) i ubedljivo eliminisao Rijeku u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, rezultati koje je Ješić postigao po odlasku iz našeg fudbala dokazali su da je nedostajalo samo strpljenja, jer je već u Tunisu sa CSS Svahom osvojio arapski Kup šampiona i ostvario najbolji rezultat u istoriji kluba. Poslednji angažman u Bugarskoj gde je proglašen za najboljeg trenera 2005. godine kao šef stručnog štaba sofijskog CSKA, sa kojim je osvojio titulu i ostvario zapažene rezultate u evrokupovima najbolja su preporuka za mesto trenera Partizana.

A. Anđelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.