Izvor: Blic, 13.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena žurila na rođendan

Jelena žurila na rođendan

AMELIJA AJLEND - Najbolja jugoslovenska teniserka Jelena Dokić juče je proslavila 19. rođendan pobedom protiv Meri Pirs 6:2, 6:0, u drugom kolu turnira u Amelija Ajlendu (585.000 dolara). Dokićeva je za samo 38 minuta 'isprašila' francusku veteranku, a meč je odigran dan kasnije zbog jake kiše na Floridi. - Mrzim da sedim i čekam da kiša prestane. Zato sam odigrala maksimalno kako bih imala više vremena da se odmorim za nastavak turnira. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zadovoljna sam jer nisam previše grešila, ali nisam očekivala da će sve biti gotovo za nešto više od pola sata - izjavila je posle meča Jelena Dokić, osma teniserka sveta.

Jelena Dokić je u profesionalni tenis ušla 1998. i do 19. godine je osvojila četiri turnira (Rim, Tokio, Moskva i Sarasota), a zaradila je ukupno 1.890.490 dolara.

- Cilj mi je bio da uđem među prvih deset igračica na WTA listi i da se u eliti zadržim što duže. Dženifer Kaprijati i Venus Vilijams ubedljivo vode, ali ja sam strpljiva i polako krčim put ka vrhu - dodala je naša teniserka, koja je rođena 12. aprila 1983. godine u Osijeku.

Meri Pirs je sa velikim ambicijama stigla u Ameliju Ajlend, ali nije mogla više od dva osvojena gema.

- Nisam osećala da igram toliko slabo sve dok nisam pogledala semafor. Imala sam problema sa servisom, međutim to nije razlog za ubedljiv poraz - smatra Meri Pirs. A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.