Jelena u polufinalu

Izvor: Politika, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena u polufinalu

U četvrtfinalu sa 7:6 (7:3), 6:2 savladana Hingisova koja se posle meča požalila na organizatore

Jelena Janković (11. na svetskoj rang-listi) igraće danas kao peti nosilac u polufinalu na turniru za teniserke u Dubaiju protiv drugog nosioca Francuskinje Ameli Morezmo (3). U četvrtfinalu je savladala četvrtog nosioca Švajcarkinju Martinu Hingis (6) sa 7:6 (7:3), 6:2.

Proboj među četiri trebalo bi da je vine na deveto mesto, što je za mesto više od njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << najboljeg plasmana. Devetoplasirana Nikol Vajdisova iz Češke i desetoplasirana Ana Čakvetadze iz Rusije, koja je potisnula našu igračicu, ne igraju ove nedelje, dok Jankovićeva ne brani poene od prošle godine budući da je jedan od deset uzastopnih poraza na početku lanjske sezone pretrpela i u Dubaiju.

U ovom gradu je prvi put osvojila trofej, ali na turniru ITF, a pretprošle godine je bila finalista (poraz protiv Amerikanke Lindzi Devenport sa 6:4, 3:6, 6:4). Od još jednog odlučujućeg meča deli je Morezmo koju je jedini put u pet međusobnih duela savladala pre mesec i po, u četvrtfinalu u Sidneju (7:5, 6:0).

Tada joj je prva žrtva na putu ka finalu bila Hingisova (6:4, 4:6, 6:3) s kojom je lakše izašla na kraj u Dubaiju, uprkos tome što se sudbina prvog seta lomila u taj-breku. Jankovićeva je gubila i s 2:1 i s 4:2, ali nije upala u zamku da joj zbog izgubljenih gemova na servis padnu i motiv i koncentracija kao u nekim ranijim mečevima.

Očigledno joj je napipala mnogo više slabih tačaka nego Ana Ivanović koja je nedavno olako poklekla pred njom u finalu u Tokiju (6:4, 6:2). Hingisova u pojedinim duelima može da igra na iskustvo, ali kada počne da joj izmiče snaga onda deluje malte ne kao rekreativac. Jankovićeva ju je boljom igrom u drugom setu uzela pod svoje naplaćujući sve njene greške.

Švajcarkinja se posle meča žalila na organizatore smatrajući da je utakmica trebalo da se igra kasnije (počela u 17 č po lokalnom) budući da je njen duel sa Špankinjom Geriges u drugom kolu trajao do pola dva ujutro.

– Igrala sam bolje nego u prva dva meča, ali protiv Morezmo moram da podignem igru na viši stepen. Pobedila sam je ove godine zato što sam je neprestano napadala – rekla je Jankovićeva posle meča.

I ova izjava govori o razlici između Hingisove i Morezmo koje na rang-listi deli samo tri mesta. Naša teniserka može u finale samo ako bude nemilosrdna prema Francuskinji koliko je ona prema rivalima. Nagradni fond je 1.500.000 dolara, pola milona više nego lane, a izjednačeno s muškim turnirom koji sledi. Polufinalistima pripada po 67.020 dolara, finalisti 124.790, a pobedniku 231.080.

G. A.

[objavljeno: 23.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.