Jelena u finalu Čarlstona!

Izvor: B92, 14.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena u finalu Čarlstona!



Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u finale WTA turnira u Čarlstonu. Ona je u polufinalu bila bolja od Amerikanke Venus Vilijams 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 7:6(5), u meču koji je trajao 2 sata i 30 minuta. Jelena će u finalu igrati protiv Dinare Safine koje je u drugom polufinalu lako izašla na kraj sa Verom Zvonarevom - 2:0, po setovima 6:3, 6:1.

Jelena je prvi set izgubila dosta lako, a u tom delu meča je imala očajan procenat osvojenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena na svoj prvi servis (52%).

U drugom setu viđeno je čak sedam brejkova servisa. Naša teniserka je od tih sedam napravila četiri, i uz čak šest duplih servis grešaka Amerikanke drugi set je dobila 6:3.

U odlučujućem setu viđena je mnogo bolja koncentracija teniserki na svoj servis, pa je treći set odlučen u taj-brejku. Jelena je u „dodatnom gemu" povela sa 4:2, Vilijamsova preokreće na 4:5, ali je naša teniserka smogla snage da još jednom napravi preokret i sa tri uzastopna poena uđe u finale.

Turnir u Čarstonu igra se za nagradni fond od 1.340.000 dolara, a naša teniserka je postavljena za drugog nosioca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.